Новий lexus lx: рама, турбовані v6, три блокування і розкіш

89

Lexus явив світу довгоочікуване нове покоління позашляховика lx. Флагманська модель дебютувала на спеціальному заході в москві, 13 жовтня, в двох модифікаціях – lx 600 і lx 500d.

Висока лінія капота, масивна решітка радіатора з безліччю широких ламелей, світлодіодна оптика, об’єднані в єдиний елемент задні ліхтарі – нове покоління lexus lx в багатьох елементах дизайну нагадує образ йде на спокій генерації, але при цьому, кожен елемент кузова створений заново.

Технічна частина флагманського позашляховика в лінійці lexus давно перестала бути секретом. Припущення і неофіційні припущення підтвердилися. Lx ділить платформу ga-f, розроблену для рамних позашляховиків, з toyota land cruiser 300. У автомобілів загальна полегшена на 200 кілограм конструкція кузова з рамою збільшеної міцності, схеми підвісок і силові агрегати.

Втім, на відміну від” крузака ” адаптивна підвіска lx з нерозрізним мостом ззаду може змінювати рівень дорожнього просвіту. Адаптивні елементи в шасі змінюють жорсткість при проходженні поворотів, гальмуванні і різкому прискоренні, щоб нівелювати крени кузова.

Незважаючи на знижену споряджену масу, lx зберіг приблизні габарити попередника, колісну базу в 2 850 мм, кут в’їзду, кут з’їзду і кут з’їзду з рампи. Позашляховий арсенал складається з системи постійного повного приводу, трьох блокувань і допоміжної електроніки.

Моторна гамма складається з двох v6, практично ідентичних двигунам land cruiser 300. Під капотом версії lx 600 розмістилася бензинова твін-турбо “шістка” 3.5 віддачею 400 сил і 650 нм крутного моменту. Тут варто зазначити, що аналогічний бензиновий мотор в 300-ке розвиває 415 к. С. Дизельний турбомотор 3.3 потужністю 300 сил і 700 нм доступний для lx 500d. Обидва агрегати працюють в парі з 10-ступінчастою автоматичною трансмісією.

Оформлення інтер’єру нового lx повністю переробили. Розташування кнопок і органів управління покращено з точки зору ергономіки. Якість матеріалів значно вище. З гаджетів варто відзначити три екрани спереду-це цифровий щиток приладів, 12,3-дюймовий тачскрін медіацентру і 7-дюймовий сенсорний дисплей під ним.

Великий екран відповідає за функціонал мультимедійної системи, яка дружить з протоколами apple carplay / android auto і аудіосистемою mark levinson з 25-ма динаміками. Крім того, на верхній дисплей виводиться картинка з камер, а також транслюється зображення з камер системи multi-terrain monitor, що показує, що відбувається під колесами автомобіля. Система нагадує функцію “прозорого капота” на автомобілях land rover. Корисно на бездоріжжі з великими перешкодами. На нижній екран виведено управління кліматом, режимами руху у іншої допоміжної електронікою.

З нововведень-комплектація vip. Задній диван в ній заміні двома кріслами, які розділяє масивна панель. Все оформлено відповідно до вимог до представницьких автомобілів. Переднє праве крісло можна відправити в передню панель, вивільнивши для ніг 1100 мм простору. Заднє праве крісло розкладається в оттоманку. У спинках передніх крісел інтегровані монітори. На панелі між задніми кріслами нависає сенсорний дисплей, за допомогою якого можна управляти кліматом, кріслами і аудіосистемою.

Lexus ще не анонсував дату старту продажів нового lx і ціни на нього. Очікується, що автомобіль буде доступний для покупців у першому кварталі 2022 року.

( 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)

Новини змі2