У сочі в аварію потрапив «мерседес», на якому їхала ксенія собчак

54

Неуважність, помилки і віра у власну невразливість часто стають для водія і всіх оточуючих причиною неприємних і трагічних подій. Одне з них сталося зовсім недавно, в сочі на трасі адлер — «альпіка-сервіс». Одним же з учасників дтп був автомобіль, на якому з проведеного раніше заходу їхала відома ведуча ксенія собчак.

Нічне дтп

Аварія, що сталася 9 жовтня 2021 року, отримала великий резонанс, а останньою оприлюдненою про неї інформацією став відеозапис з камери відеоспостереження, яка знаходиться навпроти місця дтп, що відбулася. Камера зафіксувала момент обгону і лобове зіткнення автомобілів. Воно сталося о 21-00, вже в темний час. Як випливає зі слів водія» майбаха ” mercedes s500, записаних у протоколі, він намагався обігнати мікроавтобус і не побачив зустрічну машину. Він помітив volkswagen polo тільки в той момент, коли було вже пізно щось робити.

Https://youtu.be/6bery7edvw0

Повернутися назад на свою смугу водій вже не встигав, тому спробував вирулити до лівого узбіччя. Цей маневр він теж не встиг завершити, і mercedes правою стороною все ж врізався в volkswagen. Можна припустити: якби водій не встиг згорнути, то наслідки прямого лобового зіткнення були б ще гіршими. З трьох жінок, що знаходяться в “фольксвагені”, одна померла на місці аварії, другий лікарям довелося видалити селезінку, але вона вижила, третя потрапила в реанімацію у важкому стані.

Ні водій, ні пасажири «мерседеса» серйозно не постраждали. У машині, крім ксенії собчак, їхала її асистентка, вона, як і теледива, відбулися струсом мозку і забоями, чому в чималому ступені зобов’язані більш досконалої системі пасивного захисту. Вибравшись з автомобіля, пасажирки постаралися швидко покинути місце події, відмовившись від медичної допомоги. За словами собчак, її директор викликав “швидку” і переконався в тому, що постраждалим у дтп вже надається допомога. Але незабаром після цього вибухнув грандіозний скандал.

Аварія та її наслідки

За словами ксенії собчак, ні вона, ні її асистент не підганяли водія і не просили везти їх швидше. Сам же винуватець дтп (а водій «мерседеса» визнаний ним офіційно в ході слідчих заходів) отримав підтримку від відомого і досвідченого адвоката. Угледівши в цих і в інших фактах “незаперечні докази провини”, засоби масової інформації буквально почали цькування колишньої телеведучої. От тільки чи все є насправді таким, як хочуть представити деякі змі?

Чи отримала ксенія собчак травми? це не повинно викликати ніяких сумнівів. Зіткнення автомобіля, що їде на швидкості 60 км / год (а саме стільки за словами водія «мерседеса» становила його швидкість), із зустрічним – подія неординарна і небезпечна, після якої неможливо залишитися неушкодженим. Відмова від медичної допомоги теж недивний, якщо є власний лікар, важких травм немає, а огляд не потрібно.

Залишила вона місце дтп? строго кажучи, ні, швидше поїхала під впливом обставин. Людина зі струсом мозку, що не володіє медичною освітою і потрібною практикою, не може в такій ситуації надати ніякої допомоги, а людей і так було багато навколо. Тим більше, навряд чи вона горіла бажанням спілкуватися з натовпом репортерів, які відчули сенсацію. Чи кинула вона водія? судячи з подій, що послідували, немає. Він-винуватець аварії і зобов’язаний був залишатися на місці, її ця вимога ніяк не стосується. Тим більше що йому потім дістався хороший адвокат, можливо, і не без її участі.

Чи підганяла вона водія? відповісти на це питання не представляється можливим, але така ймовірність є: судячи за свідченнями, до літака залишалося зовсім мало часу. Тим часом, водій – не машина, він думає і приймає рішення сам. Якщо подібне і мало місце, то він міг відмовитися, а не йти на поводу у пасажирів. Чим закінчиться ця історія, поки що не ясно. Принаймні, водій навряд чи уникне покарання. Ксенія собчак, у свою чергу, пообіцяла надати будь-яку допомогу сім’ям тих, хто постраждав у дтп.

.