Ще одна (вже третя!) нива заявлена на участь у dakar-2022

73

У класичному заліку ралі-рейду dakar-2022 значиться вже три автомобілі lada niva. В принципі, результат закономірний, адже в dakar classic допускаються автомобілі, випущені до 2000 року, а в ту епоху (в 1980-х і початку 1990-х) нива по-справжньому блищала в ралі-рейдах, тому що була дешевою, надійною і швидкою. Історія повторюється – в тому числі за допомогою французької пари романа грабоуски і констанції шенард.

Роман і його подруга поїдуть на ниві, яка буде найстарішою з усіх трьох, заявлених в гонку на 2022 рік, стверджує lada niva documentary. Автомобіль має двигун об’ємом 1,6 літра, замість 4-ступінчастою кп поставлена 5-ступінчаста, всі елементи шасі замінені на ідентичні нові.

Готувати автомобіль до гонки допомагає компанія tout le niva, офіційний дистриб’ютор запчастин lada niva у франції. У позашляховика додатковий бак, сидіння, ремені безпеки і каркас за стандартами fia, запропоновані техрегламентом шини bf goodrich і мастило motul.

Французька команда називається “191 classic rally team”. Номер ” 191 ” був lada niva дениса грабоускі — батька романа — на дакарі в далекому 1982 році. Денис викупив машину у медиків, які обслуговували гонку за рік до цього, підготував її і вийшов на старт.

На жаль, до фінішу дістатися не вдалося, а той автомобіль в 2003 був проданий у франції.

На пам’ять у романа залишилася масштабна модель батьківської бойової ниви, і тепер він на точно такому ж позашляховику хоче завершити те, що не зміг батько 40 років тому. У найближчих планах у екіпажу-зустріч з французьким гонщиком жан-клодом брівуаном, якому днями виповнилося 86 років. Брівуан ганявся за легендарну команду niva poch і не раз приводив російський позашляховик до перемог.