Як йде реконструкція проспекту купали до південного ринку? завершення робіт планується в листопаді, але все залежить від погоди

58

На ділянці від мікрорайону погорани-кошівники до повороту на автодорогу р-44 реконструюються 1 400 метрів дороги. Тут розширюється проїжджа частина і змінюється асфальтне покриття.

Планується збільшення смуг для руху транспорту з двох до чотирьох, що дозволить розвантажити трафік, пише “гродненська правда”.

Як зазначив головний інженер куп “гроднооблдорстрой” сергій слинко , з початку робіт виконано розширення земляного полотна з одного й іншого боку і відсипано підставу з піщано-гравійної суміші.

– робота над основою знаходиться на завершальному етапі, залишиться покласти другий шар асфальту з щебеню оптимального складу і влаштувати асфальтобетонне покриття. Минулого тижня зняли рослинний грунт, а з понеділка приступили до основних робіт, – розповів сергій слинко.

На об’єкті чекають також оздоблювальні роботи по укосах, зміцнення узбіч, установка дорожніх знаків і нанесення розмітки.

Завершення робіт планується в листопаді. Головний інженер куп» гроднооблдорстрой ” зазначив, що все буде впиратися в погоду. Асфальт укладається при температурі не менше п’яти градусів, тому зараз умови дозволяють.

Для робіт буде використано 5,5 тонн асфальту.

За час реконструкції дороги використано 15 000 тонн ґрунту та завезено 7 000 тонн гравію. Зараз на об’єкт завозять відсів щебеню, необхідна кількість якого складе 4,5 тонни. З нього будуть робити щебінь оптимального складу.

На ділянці плануються встановлення бар’єрного огородження і подвійна осьова розмітка. У перспективі окремим проектом передбачається освітлення вулиці та облаштування пішохідних і велосипедних доріжок.