Заз випустить новий “запорожець « – кросовер під назвою» одеса”

120

Схоже, український автопром чекають позитивні зміни. Заз, який довгий час простоював і тільки недавно став потроху випускати автомобілі марок renault і lada з поставляються з території рф машинокомплектів, готує до виробництва новий кросовер – «одеса».

Як повідомляють «новини і факти» з посиланням на дані, що з’явилися в мережі, новинка не буде власною розробкою запорізького автозаводу, оскільки підприємство не має в своєму розпорядженні необхідних для цього ресурсів. Таким чином, машина стане локальною адаптацією моделі китайського концерну faw.

Базою для створення заз «одеса» стане faw besturn t77, що відрізняється сучасною зовнішністю з панорамним дахом, великою радіаторною решіткою, численними хромованими елементами, led-оптикою і стильними легкосплавними дисками розмірністю від 17 до 19 дюймів. У салоні “китайця” можна виявити цифрову приладову панель, інформаційно-розважальний центр з підтримкою apple carplay і android auto, клімат-контроль на дві зони, систему кругового огляду і багато іншого.

Силовий діапазон besturn t77 представлений безальтернативним 1.5 – літровим бензиновим турбомотором потужністю 160 кінських сил, в зв’язці з яким може працювати одна з двох коробок передач-шестишвидкісна «механіка» або семиступінчастий «робот».

Перші екземпляри заз “одеса” повинні бути готові не пізніше першого кварталу 2023 року, а вартість автомобіля, за попередньою інформацією, буде варіюватися в діапазоні від 550 000 до 700 000 гривень.