Безготівкові чайові заправникам-тепер так можна

61

В сервісі яндекс.заправки з’явилася можливість подякувати заправнику безготівково. Водії можуть перевести чайові відразу після оплати палива — в додатках заправки, яндекс.карти і навігатор.

При перекладі чайових через сервіс водієві не потрібно шукати готівку, він залишає їх в тому ж додатку, де заправляється. Так, після оплати палива тепер з’являється пропозиція залишити чайові. Досить вибрати заправника зі списку, що випадає або уточнити у нього номер телефону і ввести його в додатку. А після-вказати розмір чайових і підтвердити відправку. Сервіс дає можливість перевести суму від 10 до 150 рублів.

Щоб заправники могли дивитися, скільки отримали чайових, в меню програми додали розділ «я — заправник». Він з’являється після того, як працівник азс зареєструється в сервісі.

Яндекс дає можливість переводити безготівкові чайові в багатьох сервісах-таксі, їжі, крамниці. Це технологічно і безпечно, крім того, часто по-іншому і не виходить — багато користувачів не тримають при собі готівки. За опитуванням водіїв карт і навігатора, які залишають чайові на заправках, 80% з них готові залишати чайові безготівково.

Функціонал яндекс.заправок постійно розширюється: зараз тут можна оплатити заправку, порівняти ціни на станціях за маршрутом, підключити програми лояльності паливних мереж, замовити їжу і залишити чайові не виходячи з машини. Сервісом вже користується понад 1 млн автомобілістів.