Вінтажний renault 4 перетворили в міні-готель на колесах

63

Субкомпакт renault 4l (1961-1994) — одна з найуспішніших моделей французької марки. Крихітний автомобільчик випускали в 28 країнах, і його тираж за більш ніж 30 років перевищив вісім мільйонів примірників. Щоб відсвяткувати 60-річний ювілей “четвірки«, renault закликала на допомогу дизайнера матьє леаннера, який у властивій йому манері»об’єднав світи автомобілів і сучасної архітектури”.

1 / 2

Слідуючи моді, renault 4l перевели на електрику. Задню частину кузова, разом з дверима багажника, перетворили в панорамне вікно зі «стеклами» з полікарбонату. І щоб в машині було ще більше світла, замість глухого даху встановили прозорі сонячні панелі, що підживлюють тягову батарею під час стоянки. Решітку радіатора замінили на лист полірованого алюмінію, а кузов пофарбували тришаровим кольором «під цемент», що надав автомобілю схожість з будівлею.

Для обробки салону концепту використовували жовтий вельвет і шеннілову тканину в рубчик. Підлогу багажника застелили текстилем, витканим з волокон рослинного походження. На роль лавки підійшла висувна дерев’яна секція з написом suite n°4. Всі ці матеріали, як і оригінальний renault 4l, з гордістю носять лейбл made in france, і в основному виготовлені паризькими меблярами.