Як побудувати світле майбутнє: навіщо volkswagen комерційні автомобілі і hilti переобладнають машини

74

Будемо знайомі: hilti

Hilti – це глобальний виробник професійних рішень та інструментів для будівельної індустрії з надзвичайно широкими сферою послуг і набором пропозицій. Тут можна отримати все: від шуруповерта до програмного продукту. Заснована компанія була більше 80 років тому інженером мартіном хілті і його братом ойгеном в князівстві ліхтенштейн. Вже на початку 60-х років минулого століття hilti працювала на ринках близько тридцяти країн, а сьогодні їх вже більше 120. У 1991-му році компанія відкрила свої філії і в азії, і в південній америці, і, що нам найцікавіше, в росії.

При безпосередній участі цієї компанії в росії були побудовані багато об’єктів, що стали символом країни. Наприклад, 11 спортивних об’єктів до олімпіади в сочі. Анкери hilti, монтажні системи для легких трубопроводів, для середніх і високих навантажень, для кріплення повітроводів і для кріплення труб системи холодопостачання використані під час будівництва льодового палацу спорту «великий». І це тільки невелика частка того, що було зроблено в сочі – всього тут не перерахуєш. Важко переоцінити внесок hilti в реконструкцію великого театру, храму христа спасителя і саяно-шушенської гес.

Це все, звичайно, прекрасно, але багато хто вже задається питанням: а при чому тут volkswagen комерційні автомобілі?

Справа в тому, що hilti для багатьох будівельників – це партнер, який допомагає оперативно вирішити будь-яку проблему на будівництві. Ключове слово « “оперативно”. Для цього, само собою, потрібні фахівці і мобільність. Перше забезпечує багаторічна експертиза бренду на ринку, система постійного навчання співробітників, лідируючі позиції за кількістю зареєстрованих патентів і модель прямих продажів: бренд працює безпосередньо з клієнтом, максимально глибоко вникаючи в усі процеси і завдання. Друге (тобто мобільність) забезпечують машини.

І зовсім недавно “автомобільним партнером” hilti стала марка volkswagen. Автопарк hilti поповнили понад сто машин цієї компанії.

Хороша дружба з volkswagen

Щоб відповідати сервісній моделі бренду, машини довелося переобладнати, і тепер це не просто фургони volkswagen transporter. Тепер це-perfect demo van (або скорочено – pdv). Якщо по-російськи, це автомобілі для комплексної демонстрації будівельних застосувань, інструментів, інженерної продукції та інших рішень компанії hilti. У салоні машини встановлено обладнання, яке фахівці hilti можуть наочно показати своїм клієнтам.

Працює це досить просто: досвідчений технічний консультант приїжджає на такому pdv безпосередньо на будівельний об’єкт або в офіс клієнта. Після знайомства з клієнтом і переговорів він розуміє поточну ситуацію, виявляє потреби клієнта і пропонує йому техніко-економічне рішення. І якраз тут і потрібен цей демонстраційний автомобіль з інструментами всередині: він дозволяє продемонструвати рішення відразу ж і прямо на будмайданчику.

Такий підхід дуже зручний для клієнтів: їм не доводиться нікуди їздити і витрачати на це свій час. Крім того, він допомагає створити тривалі партнерські відносини завдяки комплексному підходу і оперативному вирішенню завдань. Звичайно, тут ще важливі і якість інструментів hilti, і досконалість технічних рішень, і інновації. Але раніше без спеціально обладнаних автомобілів компанії було набагато складніше демонструвати інструменти і рішення в умовах будівництва.

Pdv укомплектовані по-різному для різних трейдів (напрямків будівництва), тому терміни підготовки автомобілів можуть відрізнятися. В середньому переобладнання одного транспортного засобу займає близько п’яти-семи днів. За цей час мінімум п’ять чоловік встигають попрацювати над обробкою кузова, електрикою, складанням демонстраційних конструкцій і брендуванням автомобіля.

Чому ж в якості шасі для pdv вибрали volkswagen transporter? для цього існує цілий комплекс причин.

Почнемо з того, що автомобіль треба не тільки купити, його ще переобладнати, а потім – підтримувати під час його експлуатації. Transporter в модифікація allcity здався фахівцям hilti ідеальним автомобілем для їх цілей. По-перше, з його максимально дозволеною масою до 2,5 т на ньому можна під’їхати туди, куди необхідно клієнту: навіть в центр москви або петербурга (жителям міст без вантажного каркаса не зрозуміти, що це зараз проблема – проїзд на вантажівці в центр міста). По-друге, можна було вибрати саме ту комплектацію, яка потрібна hilti, а не ту, яка буде в готовому пакеті. Тобто, платити довелося тільки за те, що дійсно потрібно. І в підсумку комплектація цих машин вийшла дійсно унікальною. Наприклад, тут є ліва зсувні двері, автономний обігрівач, додаткові елементи комфорту і безпеки. І немає нічого зайвого, за що треба було б платити гроші. Це дуже зручно.

Кожен співробітник hilti в середньому робить вісім виїздів на день. Пробіги виходять великими, а технічний фахівець повинен відчувати себе протягом дня людиною, а не втомленим водієм з хворою спиною. Тому на комплектаціях hilti економити не стали. У pdv є і повний привід, і автоматична трансмісія (роботизована коробка dsg), і посилена підвіска (+20 мм до стандартної). Останнє робить машину універсальною як для великих міст, так і для заміських об’єктів. Адже на ній доводиться їздити і по території будівництва, де часом дорога фактично відсутня, так що без цього ніяк. А повний привід-це ще й безпека, і ключ до регіонів і відстаней. Урал, сибір, далекий схід – переїзд між об’єктами там часто передбачає пробіг в кілька сотень кілометрів на день в непростих погодних і дорожніх умовах.

Як я вже говорив, одна справа-купити машину, інша-її обслуговувати. Але ж з випадку з pdv hilti мова йде про сотню, а не про одну машину. Так, звучить, звичайно, переконливо-сто машин, але цього ніхто не боїться. У hilti з volkswagen побудовано глобальне співробітництво, і співробітники hilti в чехії, словаччині та угорщині дуже позитивно відгукуються про роботу марки в своїх регіонах.

Російська дилерська мережа з 99 дилерських підприємств і сервісних партнерів гарантує можливість обслуговування машин в будь-якому куточку нашої країни, що важливо для компанії, географія присутності якої на ринку дуже велика.

Зрозуміло, що у hilti налагоджено пряму співпрацю з маркою volkswagen, тому є у них і деякі свої переваги. Наприклад, спеціальні умови за вартістю, фіксовані ціни і навіть окремі умови з доставки та зберігання машин, але у інших корпоративних клієнтів volkswagen умови теж цілком привабливі.

Крім того, обидві компанії мають деякі загальні ідеали. Наприклад, берегти планету. Прагнення до ідеалів настільки сильне, що в цьому році hilti group поставила амбітну мету – стати вуглецево-нейтральною на 7 років раніше запланованого терміну, до 2023 року. Ну а тяга volkswagen до електричних автомобілів нам відома давно.

Як це працює?

Щоб зрозуміти, як це все працює, ми поїхали разом з дмитром, фахівцем відділу трейд-маркетингу hilti, на будмайданчик. Тому що послухати його-це добре, а подивитися своїми очима – ще краще.

Отже, ми на будівництві нового житлового комплексу. Завдання у нас просте: потрібно дуже швидко встановити нові анкери в бетонну площадку. Теоретично це не дуже складно: пробурити бетон перфоратором, і все. Але це теоретично. Практично бурити бетон-це саме по собі не дуже просто. Але ж потім ще отримане з великими труднощами отвір потрібно вичищати і обробляти від бетонної пилу спеціальною хімією, інакше анкер не буде триматися на своєму місці.

Що можна запропонувати в цьому випадку клієнту? ясно, що не шуруповерти, дрилі і лобзики, якими практично набитий pdv. Тут потрібна важка артилерія: перфоратор зі спеціальним пустотілим буром і, як не дивно, пилосос.

Підкочуємо ці інструменти, включаємо пилосос в розетку, а в пилосос підключаємо перфоратор. Тепер при включенні перфоратора пилосос включається автоматично. Причому видає при цьому дивний ляскаючий звук. Виявляється, таким чином він сам себе чистить. Шланг пилососа підключаємо до пустотілому буру. На все йде буквально три хвилини. Дмитро включає перфоратор, і бур практично на очах йде в бетон. Кілька хвилин, і робота закінчена. Невже це все? так, це все. Ніякої бетонної пилу немає, можна відразу ставити анкер.

Чесно кажучи, дорога зайняла більше часу, ніж сама робота. Погано це чи добре? це, звичайно, добре. Тому що тільки що ми заощадили близько 40% часу клієнту. Без нашої участі він цю роботу робив би набагато довше. І, можливо, більш нервово. А берегти нерви, час іГроші партнера-це дуже цінне вміння.

Hilti робить це за допомогою ось таких інноваційних демонстраційних автомобілів. Марка volkswagen комерційні автомобілі робить те ж саме за допомогою своїх чудових машин і відповідального ставлення до своїх клієнтів в особі hilti. Дмитро – за допомогою своїх знань, умінь і досвіду. А за великим рахунком, все це називається одним словом»професіоналізм”. І щось мені підказує, що за допомогою саме таких професіоналів ми коли-небудь і побачимо те найсвітліше майбутнє, яке вони будують вже сьогодні. І показують іншим, як це зробити простіше, дешевше і просто приємніше. Скажемо їм “спасибі” і до зустрічі в прекрасному далеко!