Подивіться на іспанський електрокар зі знімними акумуляторами, який стоїть як lada granta

61

Довжина двомісного silence s04 складе всього 2330 міліметрів. У базовому виконанні електрокар отримає 8-сильний електромотор і 5,6-кіловатну батарею. Силова установка зможе розганяти модель до 45 кілометрів на годину. Керувати таким електромобілем можна буде з 16 років, оскільки європейське законодавство дозволяє експлуатувати малопотужні транспортні засоби без водійського посвідчення.

Топову версію silence s04 обладнають електродвигуном, віддача якого складе 19 кінських сил. Агрегат укомплектують батареєю ємністю 11,2 кіловат-години. Такий електрокар зможе проїжджати без підзарядки до 150 кілометрів. Максимальна швидкість складе 90 кілометрів на годину. Однією з особливостей новинки стануть знімні акумулятори, які можна буде швидко замінити на спеціальних станціях, а також заряджати від побутових розеток.

Коли інноваційний електрокар з’явиться у продажу, поки невідомо. Розробники заявляють, що вартість базової версії silence s04 складе 7500 євро (приблизно 612 000 рублів за поточним куру). Приблизно в цю вартість в росії оцінюють одну з базових комплектацій lada granta.

Silence urban ecomobility / youtube

В кінці вересня на онлайн-майданчику alibaba виставили на продаж мініатюрний електрокар, на якому можна пересуватися по дорогах загального користування. При цьому вартість китайської моделі починається від 100 доларів (близько 7 000 рублів).