Кросовер exeed txl після рестайлінгу знайшов в росії нове обладнання і помітно подорожчав

67

Марка exeed в портфелі компанії chery з’явилася в 2018 році, вона створена для випуску дорогих і добре оснащених машин, тобто вважається преміальною. У росії китайський “преміум” стартував рік тому з єдиним кросовером txl, причому для нашого ринку бренд перейменували в cheryexeed. За офіційною версією « “приставка” знадобилася для впізнаваності. Але в серпні цього року російський офіс чері оголосив про те, що, згідно з результатами опитувань серед, зафіксована індивідуальна впізнаваність саме exeed, так що тепер ця марка представлена в рф під своєю рідною назвою. Ну а первістком бренду без приставки став рестайлінговий txl. До слова, за даними материнської chery, в дореформеному вигляді ця модель за рік у нас розійшлася тиражем понад 2700 примірників.

У китаї exeed txl оновився ще в 2020-му, і наша версія в плані дизайну змінилася так само. Кросовер отримав інші радіаторну решітку і бампери, вертикальні діодні смужки ходових вогнів. Через нового обважування довжина виросла на 5 мм до 4780 мм.колісна база не змінилася (2800 мм), колишнім залишився і паспортний дорожній просвіт (210 мм). Салон txl повністю перекроїли, всередині з’явилися нова передня панель і гігантське табло (тобто об’єднані віртуальна ” приборка» і тачскрін мультимедіа-системи), сенсорний блок управління «кліматом» з окремими шайбами і крихітний селектор коробки.

На батьківщині txl недавно ще знайшов новий турбомотор 2.0 tgdi потужністю 261 к. С. (400 нм), проте російський крос як і раніше доступний лише з «турбочетверкой» 1.6 tgdi, яка видає 186 к.с. І 275 нм (в китаї віддача цього двигуна вище-197 к. С. І 290 нм). Мотор поєднується з семиступінчастою роботизованою коробкою з двома зчепленнями. У росії exeed txl представлений тільки з повним приводом.

Комплектацій як і раніше дві-luxury і flagship, і обидві стали багатшими. Так, у початковій версії тепер є світлодіодні фари, передній парктронік (був тільки задній), камери кругового огляду, електрорегулювання не тільки водія, але і пасажирського крісла, обігрів сидінь (у дореформеного – тільки передніх), то саме табло, бездротова зарядка для смартфона, системи моніторингу «сліпих» зон, попередження про задньому перехресному зіткнення, про наїзді ззаду і про швидке наближення іншого автомобіля. Як і раніше, базовому exeed txl також покладені 18-дюймові колеса, шість подушок безпеки, шкіряний салон, круїз-контроль і клімат-контроль. Нове обладнання для txl flagship-вентиляція передніх сидінь, адаптивний “круїз”, системи утримання в смузі руху, допомоги в пробках, розпізнавання дорожніх знаків і запобігання зіткнень, функція контролю дистанції спереду. Панорамний дах і 19-дюймові колеса були у цього виконання і раніше.

Exeed txl помітно подорожчав: якщо за дореформений кросовер зовсім недавно просили 2 349 900 – 2 549 900 рублів, то рестайлінгова модель обійдеться в 2 699 900 – 2 899 900 рублів .

Тим часом до кінця поточного року модельний ряд exeed в рф планують розширити – нам обіцяний флагманський кросовер vx. За ним підтягнеться і молодший паркетник lx.