Автоваз почав збірку нової версії lada largus cross

48

За попередніми даними, «піднятий» універсал largus cross найближчим часом отримає дві важливі опції.

На додаток до задніх датчиків паркування на деякі версії будуть встановлювати і передній парктронік, і в цій же комплектації, судячи з усього, з’явиться новий мультимедійний комплекс lada enjoy.

Нагадаємо, у вересні поточного року такий головний пристрій вже дебютував на автомобілях сімейства vesta, а в жовтні enjoy почали опціонально пропонувати для хетчбеків xray.

Від більш складної системи enjoy pro “молодша” enjoy відрізняється відсутністю сервісів яндекса і функції оновлення по повітрю, але має таку ж швидкодію, підтримку apple carplay і android auto і налаштоване з урахуванням особливостей салону аудіо arkamys, виводить на екран картинку з камери заднього виду (динамічна і статична розмітка), а ще серед функцій — режим hands-free, здвоєний мікрофон з придушенням шуму і управління на кермі.

виштамповки під передні датчики паркування були в передньому бампері оновленої моделі з самого початку виробництва

Варто відзначити, що для лагруса задумано відразу два варіанти нової мультимедійної системи — ще в червні 2021 року автоваз запатентував версії з екраном 7″ і 8″. Поки невідомо, чи буде ставитися на універсали топовий варіант enjoy pro (оновлюваний і з яндексом), але, за неофіційними даними, машини з enjoy pro не випускатимуться автовазом, як мінімум, до кінця року. А до плюсів спрощеної enjoy варто віднести і більш скромну ціну.

Збірка універсалів largus cross з передніми датчиками паркування і нової мультимедіа вже почалася — як повідомляє avtograd news, 2 листопада з конвеєра зійшло три таких автомобіля. Це ще не означає серійного виробництва-кілька зразків можуть бути зроблені просто в якості проби (найчастіше прес-служба заводу поява нових версій на конвеєрі пояснює саме так), проте шанси на таке оновлення комплектацій у ларгуса досить високі.