Тепер офіційно: заз випустить нову модель авто

59

Запорізький автозавод заз розробить та налагодить виробництво нової моделі. Йдеться про автобус а18, який, на думку голови правління підприємства миколи євдокименка, зможе успішно конкурувати з білоруськими аналогами, передають «новини та факти».

Євдокименко, заз а18 буде 12-метровим низькопідлоговим автобусом для міських перевезень, який отримає багато спільного з моделлю а10, але розрахований на більшу кількість пасажирів.

Коли на зазі розпочнеться серійний випуск автобусів а18 – не уточнюється. Відомо лише ті, що технологія новинки вже почалася.

Крім цього, микола євдокименко заявив про те, що у запоріжжі найближчим часом мають намір розпочати виробництво ще одного автобуса – а09. Це прикладна модель із 9-метровим кузовом, побудована на основі шасі німецького концерну mercedes-benz.

Заз а09, що вже пройшов сертифікацію в україні, надійде у продаж наступного року.

Як відомо, у вересні минулого року запорізький завод розпочав збирання автомобілів під марками lada, renault і kia з машинокомплектів, що постачаються з території рф. За прогнозами, річний обсяг виробництва підприємства становитиме 10 000 авто.