Винайшли невидиму передню панель-її немає, але вона є!

56

Згідно з нинішніми віяннями моди, дизайнери і клієнти хочуть, щоб салони автомобілів, приладові панелі і центральні консолі виглядали строгими і лаконічними, без перемикачів, кнопок і поворотних важелів. «чисто красиво», але при цьому всі функції повинні бути доступні в будь-який час, наприклад, коли палець наближається до можливого інтерфейсу або коли користувач дає системі відповідну голосову команду.

На techshow компанія continental показала, як це можна зробити за допомогою панелі shytech в технології tft.

Поверхня передньої панелі спроектована таким чином, що зовні вона відтворює імітацію дерева, карбону або поверхню, покриту шкірою — можна вибрати з безлічі варіантів. Але поверхню можна активувати, доторкнувшись до неї пальцем або використовуючи голосове управління. Інформація стає видимою завдяки особливій концепції оптичної системи. Зображення високої чіткості з’являється немов за помахом чарівної палички. Широкий кут огляду так само вражає, як і безпека при зіткненні, хороша читаність і відсутність відблисків при падінні світла під кутом.

Розширені дисплеї shytech підходять для автоматизованих або автономних транспортних засобів і легко масштабуються, незалежно від того, розташовані вони просто по центру або розтягнуті по всій передній панелі. Вони не тільки виглядають досить ефектно, коли загоряються, але і підвищують зручність використання і безпеку під час водіння. Тому що вони блокують потенційні відволікаючі фактори — потрібна інформація з’являється тільки в міру необхідності.