Тест nissan qashqai n-design: неординарний кросовер без “колгоспу”

57

Nissan qashqai — не новачок на нашому ринку. Але досі у популярного кросовера не було спецверсій. Тепер є-зустрічаємо qashqai n-design. Ця “лімітка «створена з явним прицілом на молоду аудиторію, яка бажає виділитися з натовпу, але при цьому їздити на повністю оригінальному автомобілі»без колгоспу”.

Головна тема в оформленні екстер’єру-тотальний блекаут, як кажуть тюнери. Всі сріблясті і хромовані елементи замінені чорними глянцевими. Оптика затонована вже на заводі, так що побоюватися, що на техогляді машину можуть «загорнути», не доведеться. Виглядає такий qashqai дійсно серйозно. Тільки атмосферний дволітровий мотор трохи засмучує: з такою зовнішністю хочеться хоча б сил 200 – була б зовсім інша розмова.

Спецсерія qashqai n-design базується на комплектації se top і зовсім необов’язково повинна бути цілком чорною. Наш автомобіль, наприклад, був сіро-бурим. Колір незвичайний і в поєднанні із загальним “чорнінням” дав ефект справжнього ексклюзиву. Вдалий приклад перетворення “малою кров’ю”: начебто просто прибрали сріблясті деталі, а ефект – ніби перед тобою зовсім інший автомобіль.

Інтер’єр спецверсії не відрізняється від звичайних комплектацій, що цілком логічно: в обробці і так використано чимало глянцевих чорних деталей. Мультимедійний комплекс nissan connect доступний в більш дорогих комплектаціях, але і в цьому виконанні підтримуються протоколи apple carplay і android auto. Так що за можливість керувати автомобілем зі смартфона доведеться трохи доплатити.

Той випадок, коли аналогові прилади – швидше перевага. Показання читаються за частки секунди, підсвічування налаштовується інтуїтивно і раз і назавжди. Кольоровий екран між шкалами видає будь-яку інформацію про бортові системи.

У тестовому qashqai ми з подивом не виявили кнопки активації системи propilot-виявляється, комплектації se top, на якій базується n-design, цей комплекс не покладено. А шкода-корисна штука. Вміє тримати дистанцію, автоматично гальмувати, дотримуватися розмітки. На місці російського офісу nissan я б зробив модифікацію, що поєднує і дизайн, і просунуту електроніку.

До утилітарним якостям qashqai питань немає і ніколи не було. Салон машини спроектований в європейських традиціях, японців допустили тільки до дизайну, так що і рослим водіям тут добре, і шанувальники jdm явно не будуть розчаровані.