У брутального кросовера haval з’явиться старший брат

53

На минулому в квітні шанхайському автосалоні належить компанії great wall бренд haval оголосив про те, що створить ціле сімейство кросоверів з брутальним дизайном. Родоначальником став дебютував роком раніше крос dagou, ім’я якого з китайського можна перевести як big dog, тобто «велика собака». До речі, на батьківщині марки начебто всі моделі нової лінійки будуть «собаками» — мабуть, з різними приставками. Ось і провісника другого suv цієї серії, чия прем’єра відбулася в тому ж шанхаї, нарекли haval x dog. А тепер в китаї зловили тестовий прототип нової “собаки”, знімки опублікувало місцеве видання autohome.

Судячи з фото, серійний крос в цілому збереже дизайн концепту, хіба що у застуканої машини стандартні ручки дверей, а не висувні (у x dog до того ж задні ручки розташовані зверху). Особливості екстер’єру-нарочито грубі риси, «заквадрачені» колісні арки, зрощені з радіаторної гратами круглі фари, «ширяє» дах і «опуклість» на кормі (швидше за все, там буде запаска або додатковий бокс). Габарити концепту не були названі, але x dog явно крупніше dagou. Довжина останнього дорівнює 4620 мм, колісна база – 2738 мм.

У салон нового кросовера папараці зазирнути не вдалося. У шоу-кара було безліч дисплеїв (в тому числі, на рульовому колесі і в дверях), проте товарному suv напевно залишать лише віртуальну «приборку» та великий тачскрін мультимедіа-системи.

Про техніку концепту x dog теж не розповідали. Швидше за все, серійний кросовер розділить платформу lemon з haval dagou, від молодшого suv новинці також можуть дістатися бензинові “турбочетверки” gw4b15a 1.5 і gw4n20 2.0 потужністю 169 і 211 к.с. Відповідно. Dagou в китаї запропонований з семиступінчастою роботизованою коробкою з двома зчепленнями, у машин з дволітровим мотором є повний привід з багатодисковою муфтою haldex на задній осі і примусовим блокуванням заднього диференціала. Повний привід, ймовірно, буде і у старшого кросу.

Новий кросовер haval в китаї чекають в наступному році. Після того, як модель освоїть домашній ринок, її, очевидно, відправлять на експорт. Але “собак” від haval за кордоном не буде: моделі нової серії перейменують. Так, haval dagou вже перетворився в dargo, причому цей крос, за неофіційними даними,.