Xiaomi побудує завод на 300 000 електромобілів на рік

53

Навесні засновник і генеральний директор xiaomi лей цзюнь оголосив про створення автомобільного підрозділу і мільярдні інвестиції в цей бізнес в найближчі десять років. До 1 вересня 2021-го була зареєстрована нова компанія xiaomi ev зі статутним капіталом 10 мільярдів юанів, що відповідає 1,57 мільярда доларів, а за кілька днів до цього xiaomi купила фірму deepmotion, з 2017 року розробляє системи автономного управління і хмарну платформу з тривимірними картами.

Після цього в китайських змі з’явилася інформації, ніби партнером xiaomi виступить great wall, а також що компанія може поглинути borgward. Тепер же урядове агентство beijing e-town повідомляє: xiaomi побудує власний завод — і відкриється він в 2024 році. Підприємства з’явиться в пекінській зоні економічного і технічного розвитку. Там же будуть розташовані штаб-квартира, дослідницький центр і офіси продажів. У рік завод зможе випускати до 300 тисяч машин.

Про перший автомобіль xiaomi поки відомо мало. Швидше за все, це буде седан, оснащений автопілотом четвертого рівня. Електрокар в більшості випадків зможе пересуватися самостійно, і водієві навіть не потрібно буде дивитися на дорогу: якщо знадобиться передати управління, машина просто повідомить про це.