На них краще не потрапляти в дтп: названі найнебезпечніші нові автомобілі

77

Європейське агентство з проведення незалежних краш-тестів авто (euro ncap) представило свій список автомобілів за 2021 рік. Для того, щоб зрозуміти, наскільки безпечна сама конструкція авто, для тестів брали машини виключно в базовій комплектації.

Цього року цілих 5 нових моделей отримали досить низькі оцінки з безпеки. Про це агентство euro ncap повідомило на своєму офіційному сайті, передає тсн.

До речі, авто з цього списку також досить популярні і на наших дорогах. Давайте розберемося, хто потрапив в чорний список європейців.

Найгірші показники у автомобіля dacia sandero stepway . Це бюджетний п’ятидверний хетчбек з двигуном на 1 літр і невеликою турбіною. Його власна маса-1111кг.з 5 можливих зірок sandero stepway отримав 2. З безпеки для дорослих пасажирів результат – 70%, для дітей – 72%, для інших учасників дорожнього руху – 41%, а за системою допомоги водієві в екстрених ситуаціях взагалі – 42%.

dacia logan – показала себе на тестуваннях так само, як і її старший брат dacia sandero stepway. Так що 2 зірки і скромні бали у відсотках.

Далі до нас прийшов opel/vauxhall mokka . На тест був обраний п’ятидверний паркетник вагою 1217 кг зі звичайним бензиновим двигуном 1.2 в комплектації elegance, lhd. Тут вже з показниками веселіше-4 зірки з 5. А далі ще цікавіше-безпека для дорослих пасажирів-73%, для дітей – 75%, для інших учасників дорожнього руху – 58%, а ось система допомоги водієві в екстрених ситуаціях значно краще, ніж у попередніх автомобілів – 64%.

Французький citroen c4 також отримав від експертів 4 зірки. Для перевірки безпеки вибрали машину з бензиновим двигуном 1.2, а модифікація – feel pack. Маса вже більш серйозна – 1305 кг. Авто набрало: 80%, 83%, 57% і 63%. В цьому випадку автомобіль краще захищає людей всередині, а ось пішоходам та іншим авто пощастило менше.

І наостанок hyundai bayon . Цей автомобіль став найменшим кросовером в лінійці моделей автовиробника і тільки недавно почав з’являтися на дорогах європи. На тест було надано авто з мотором 1.0 t-gdi gl і масою 1230 кг.результат – 4 зірки. А з безпекою ситуація така: 76%, 82%, 76% і 67%.

Звичайно, ці оцінки вважаються поганими для європейського ринку, адже до безпеки тут зовсім інше ставлення. Так що автомобілі зовсім непогані, а за кермом потрібно бути обережним завжди, незалежно від отриманих вашим автомобілем оцінок.