Повністю електричний lexus rz: перші зображення і відео

50

На скетчах і відео можна розглянути деякі особливості дизайну rz: він отримав заглушку замість радіаторної решітки, головну оптику у фірмовій стилістиці lexus, вузькі задні ліхтарі і невеликий спойлер на двері багажника. Відомо, що новинка є серійним втіленням концепту lf-z electrified, який дебютував навесні цього року, проте вона не успадкувала від шоу-кара ні висувні дверні ручки, ні камери замість зовнішніх дзеркал.

1 / 2

Фото: lexus

Для bz4x і solterra були заявлені дві версії, з одним і двома електромоторами на передній і задній осі (у другому випадку їх сумарна віддача становить 218 кінських сил). Їх живить батарея ємністю 71,4 кіловат-години, яка забезпечує запас ходу на рівні 460 кілометрів по циклу wltc. Ймовірно, lexus rz буде технічно уніфікований з моделями toyota і subaru, причому раніше для електрокара була підтверджена система повного приводу direct4, так що швидше за все мова йде про варіант з двомоторною силовою установкою.

За попередніми даними, електричний кросовер lexus rz з’явиться на ринку до кінця 2022 року. Крім mercedes-benz eqc, їй належить конкурувати з tesla model y, audi q4 e-tron і genesis gv60.