Проїхав вже 17 000 км: можу зробити певні висновки про haval jolion

43

Рішення про покупку нового автомобіля прийшло після тривалих мук з колишньою машиною, постійні ремонти якої стали зростаючою в прогресії статтею сімейного бюджету. Спочатку хотів придбати haval f7x і вже мало не зробив попереднє замовлення, але трохи не розрахував свої фінансові можливості, а до кредитів у мене своє негативне ставлення.

Робити нічого, довелося робити попереднє замовлення на більш компактний і дешевший haval jolion. Брав його практичні наосліп, оскільки тест-драйву не було, а весь мій з ним досвід — це трохи часу проведені в автосалоні. Незважаючи на це, перебував у впевненості, що машиною не розчаруюся. Можу сказати, що в підсумку передчуття не обдурило.

Відгук про haval jolion 1.5 (143 к. С.) rt 2021

Автор: 15672369

Отже, маємо новий хавал джоліон 2021 в комплектації elite, колір білий. Салон здався стильним, хоча обшивка з текстилю робить його на вигляд досить бюджетним. Мені не вистачило електричного регулювання і пам’яті положення сидінь, а хотілося б мати ці функції, причому потреба в зручності виявилася досить серйозною.

На сьогодні проїхав вже 17 000 км, провів два то, вклався в 11 тисяч обслуговування, тому можу зробити деякі висновки про автомобіль, з якими і хочу поділитися. Спочатку розповім, що мене не влаштувало, і постараюся бути об’єктивним.

Про підвісці склалася двояка думка: з одного боку, вона здалася м’якою, але так вона поводиться не завжди. Якщо дрібні вибоїни проходить без проблем, то латки на асфальті і лежачі поліцейські їй доводиться долати на жорстку і голосно.

Якщо на дорозі зустрічаються поперечні хвилі, то краще знизити швидкість, так як якщо їхати на швидкості вище 100 км / год, то передок машини починає підстрибувати. Також джоліон гуляє від сильного бічного вітру, так що розслабитися у вітряну погоду не дає.

Я вже згадував про деяку незручність сидінь і відсутність нормальної регуляції. Звикав довго-начебто посадка зручна, проте через пару годин затікає верх спини. Таке враження, що сидіння вузькуваті і відчувається тиск в районі лопаток, але може справа в моїй комплекції. Зараз вже звик і дискомфорту майже не відчуваю.

Управління кондиціонером і музикою мені здалося не дуже зручним, так як звик до регулятора, поворотом якого можна зменшувати / посилювати звук або температуру — тут це треба робити на екрані.

І якщо в місті дана процедура не доставляє особливого клопоту-на світлофорі зупинився і додав / зменшив інтенсивності, то на трасі ці дії вже реально відволікають. Система управління працює швидко, до неї нарікань ніяких, але регулятора на панелі мені особисто не вистачає.

Шумоізоляція не ідеальна, але це я хавалу можу пробачити. На зернистому асфальті дуже галасливий хід, на хорошому асфальті або грунтовці на швидкості до ста кілометрів цілком комфортна їзда, але могло б бути краще. Ще не порадувало те, що немає захисту коробки і бензобака. Ну і дрібниця – не зафіксований килимок водія, для чого тоді пророблені отвори в підлозі?

А тепер те, що мені в новому haval jolion дуже подобається. По-перше, це стильний і якісний салон. Незважаючи на те, що обробка всередині з досить бюджетного пластика, ніяких скрипів і тріска обшивка не видає. В цілому вигляд сучасний і привабливий. У торпедо і центрального тунелю не спостерігається люфту, тому все тихо. Радує велика кількість усіляких ніш, підстаканників, за що спасибі говорить дружина.

По-друге, хороша якість оптики — система освітлення в джоліон без нарікань. Коли вночі включаю задню, то все добре бачу в камеру заднього виду з підсвічуванням. Трасу оптика висвітлює відмінно, видимості достатньо.

По-третє, радує приємний дизайн екстер’єру, збірка кузова теж якісна. Електронні системи працюють бездоганно, те ж стосується і системи мультимедіа. Приємно здивував підігрів лобового скла і дзеркал, хоча, підігрів керма, на мою думку, трохи слабенький.

Трансмісія робот, в порівнянні з моїм попереднім опель інсігнія здався швидким і слухняним, хоча знаю, є думка, що робот тупі, – я так не вважаю.

Спочатку, перші дві тисячі км, він трохи “стрибав”, коли я рушав, але потім все прийшло в норму. Ну ладно, на холодну він може зробити невеликий ривок, але не більше того.

По місту мені подобається, як джоліон маневрує, гальма в нормі, потужності двигуна для достатньо. Вважав, що авто буде недостатньо потужним, так як колишній автомобіль мав 249 к.с., але в цілому хавал приємно здивував. Витрата бензину у мене по місту виходить 10,5 л, по трасі — 8 л.поки це все враження, сподіваюся, комусь буде корисним.

Фото auto.ru, джерело drom.ru