Компанії mercedes-benz схвалили запуск автопілота 3 рівня

54

Компанія mercedes-benz отримала дозвіл німецької влади на серійне використання системи автопілота третього рівня drive pilot. Така технологія з’явиться на автомобілях марки вже в 2022 році.потрібно розуміти, що зараз мова йде не про автопілот п’ятого рівня, і в mercedes-benz це підкреслюють, називаючи асистент drive pilot «розумно автоматизованим водінням».

Автопілот третього рівня може повністю брати на себе керування автомобілем на швидкості до 60 км/рік. Представники компанії уточнюють, що машина здатна самостійно объежджати перешкоди усередині смуги та гальмувати до повної зупинки. Водію прямо на ходу можна буде відволікатися від дороги, дивитися фільми та виходити в інтернет. Однак це не означає, що можна буде спати або перебиратися на другий ряд – водій повинен бути готовий взяти керування машиною на собі будь-якої миті.

Система слідкує за знаками, розміткою, іншими транспортними засобами. Для роботи автопілота застосовуються датчики системи driving assistance package, а також кілька додаткових лідарів, камера на задньому склі та мікрофони.

Поки що законодавством дозволено використовувати систему drive pilot тільки на певних магістралях у німеччині, їх загальна довжина – 13 191 км.

Першим автомобілем, який буде оснащене комплексом автопілота третього рівня, стані s-class. Він вийде у першій половині 2022 року. Надалі опція стане доступною і для електрокара eqs.