Унікальний bugatti chiron pur sport присвятили 90-річному спорткару

64

Формально програма персоналізації bugatti запущена тільки зараз. Але про роботу відділення bugatti sur mesure (в перекладі — «зроблений на замовлення») компанія розповіла ще навесні минулого року. У команді всього 15 осіб. Вони займаються не тільки кастомізацією «широнів», але і більш ексклюзивних divo, причому опрацювання одного проекту займає більше року.

Наприклад, щоб підібрати рецептуру нової фарби, фахівцям bugatti потрібно чотири місяці; дев’ять піде на створення шкіряної оббивки; а деталі салону з вуглепластика можуть проектувати до 12 місяців.

1 / 6

Саме з цієї причини перший закінчений автомобіль bugatti sur mesure представило лише до кінця 2021-го. Це chiron pur sport, натхненний гоночним type 51, який переміг на гран-прі франції 1931 року.

Спеціально для гіперкара створили дві нові емалі, що нагадують кольори гранпрійних bugatti 20-і 30-х років минулого століття. На кузові з’явилися складні» загасаючі “візерунки з монограм «eb”, а в салоні — дублюючі їх вишивки, що зажадали впровадження нових техпроцесів. Нанесене вручну число ” 32 ” вказує на номер машини переможця змагань 90-річної давності, луї широн, причому воно ж вишите на підголівниках сидінь. Алюмінієві накладки на порогах і торцях центральної консолі прикрасили написи grand prix.

Тим часом тираж bugatti chiron pur sport складе всього 60 примірників. Початкова ціна – 3 000 000 євро. Двигун тут такий-же, як у стандартного chiron: квад-турбо w16 8.0, пов’язаний з семиступінчастим “роботом” і розвиває 1500 сил. У “чистого спорту” особливі налаштування шасі і трансмісії, свій софт блоку управління силовою установкою, фіксоване антикрило довжиною майже два метри і багато полегшених компонентів на зразок опорних пластин гальмівних колодок і вихлопних патрубків з титану.

Chiron pur sport розганяється з 60 до 120 кілометрів на годину майже на дві секунди швидше звичайного гіперкара, але поступається йому в максимальній швидкості: 420 проти 350 кілометрів на годину.