Як у бойовику: гонитва поліції за водієм без прав

40

У татарстані співробітники державтоінспекції під час несення служби в м буїнську помітили сильно тонований автомобіль: навіть здалеку було видно, що світлопропускання стекол не відповідає вимогам. Вони зажадали у водія зупинитися, проте він лише додав газу.

Почалася гонитва за порушником. Водій збільшував швидкість, рухався по зустрічній, створюючи загрозу іншим учасникам дорожнього руху. Незабаром він виїхав за межі міста і не впорався з керуванням. Машина зупинилася. Автоінспектори спробували затримати зловмисника: один встав попереду автомобіля, другий — збоку. Інспектори попередили його, що при опорі застосують зброю, на що той заблокував двері і натиснув на педаль газу, мало не збивши з ніг поліцейського. Тоді інспектори почали стріляти по колесах транспортного засобу, але, незважаючи на прострелене колесо, водій гнав вперед. Гонитва продовжилася, проте далеко виїхати порушник не зміг.

В результаті автомобіль зупинився, і поліцейські розбили ліктем скло водійських дверей. Водія-лихача вдалося затримати, ним виявився раніше судимий за розбій і крадіжку 28-річний місцевий житель, який, як з’ясувалося, ніколи не мав водійських прав.

Тепер йому пред’явлені звинувачення за керування машиною з надмірною тонуванням, невиконання вимоги співробітника поліції зупинитися і їзду без прав. Оскільки під час погоні і затримання один з поліцейських отримав кілька ударів, слідчі органи збираються порушувати справу за ст.318 кримінального кодексу рф «застосування насильства щодо представника влади».

Машину помістили на штрафмайданчик.