Машина вийшла космос: але один мінус для мене перекреслює всі плюси

50

Хотів би порівняти toyota rav4 в кузові ха40 з новим rav4 5g, так як володів і тієї, і іншою машиною. В даний момент у мене 5g. Обидві я купував практично новими, з мінімальним пробігом: у ха40 пробіг був 30 тисяч км, у 5g – 8 тисяч км.

І на старому, і на новому рав 4 були встановлені бензинові двигуни об’ємом 2,0 л з варіатором. Поділюся своєю думкою, ніж новий рав 4 краще попереднього, і в чому він йому програє з мого досвіду, знайшлися і мінуси. Почну з позитивних сторін toyota rav4 5g, які плюси у нього є по відношенню до попередника.

Більш жвавий і економічний двигун ма20fks. Користуючись ха40, я був упевнений, що його двигун 3zrfe — верх досконалості, але на свій подив переконався, що новий мотор ще краще. По-перше, він значно перевершує по економії: його витрата на трасі 6,5 л на 100 км, а старий мотор споживає 8 л на тій же крейсерській швидкості.

У місті новий витрачає 11 л, в той час як на старому йде 15 л палива на сотню. За тяговооруженности двигуни рівнозначні, але здалося, що старий двигун працював більш плавно на низьких оборотах. Однак новий двигун показав себе набагато краще на крейсерських швидкостях — у нього впевненіше і енергійніше розгін, краще робота на обгонах.

Хороша робота варіатора нового двигуна з його механічною першою і задньою передачею дозволяє динамічно стартувати і рухатися по бездоріжжю. Справедливості заради варто сказати, що і старий не доставляв ніяких турбот при пробігу 120 тисяч км. Порівнюючи ходову і трансмісію, скажу, що вона на обох версіях дорівнює 4 приблизно на одному рівні — рулити і управляти ними відмінно.

На новому toyota rav4 5g для пасажирів стало ще більше місця, хоча здавалося б, куди ще більше — на старому і так було достатньо простору для комфортного розміщення. Розміри багажника залишилися колишніми, а ось стелю зробили нижче.

По комплектації відчув просто космічну різницю, причому rav4 четвертого покоління у мене був у виконанні “комфорт»«, новий — просто»комфорт”. У четвертому цього не було, а в п’ятому сильно порадували підігрів всіх склопідйомників і лобового скла, керма. Є автоматичне відкриття багажника та інша електроніка у вигляді безключового доступу, авторучника, системи “старт-стоп”, автоблокування центрального замка на 20 км/год, цифрової приладової панелі та інші радощі.

Ергономіка двох поколінь не сильно відрізняється, але в новому rav4 відчуваю себе трохи комфортніше. До тойоти не причепишся в сенсі комфорту-у них завжди все зручно, і в автомобілі відчуваєш себе як у своїй тарілці.

Якщо порівняти за рівнем безпеки, то нову rav4 зробили з більш важким каркасом і платформою, хоча кузовні деталі стали за моїми відчуттями нібито тонше, і капот з алюмінію. Але це згідно характеристикам автомобіля, а так я його на безпеку не тестував.

Шумоізоляція в обох кросоверах одного рівня, і не викликає ніяких нарікань, але вважаю, що все ж краще внести в шумку поліпшення. Звук в авто приблизно однаково звучить, але чисто моя думка на старій версії музика звучала трохи якісніше.

Сподобалося, що бензобак в новому поколінні зробили більше. Якщо до цього додати роботу більш економічного двигуна, то виходить, що по трасі виходить додатковий запас ходу на цілих 200 км.але не можу не торкнутися і деяких негативних моментів на новому рав 4.

Величезний мінус, який один може звести нанівець всі достоїнства і плюси — це зменшення кліренсу, який скоротився на 1,5 см.старий рав 4 мав набагато більші кути з’їзду-виїзду, і як наслідок — 5g вимагає дуже акуратного водіння. У мене вихлопні труби весь час зачіпають бордюри.

Деталі з пластику і бампери на колишньому рівні четвертого покоління були набагато практичніше і міцніше, тоді як на новому решітки і деталі можуть тріснути тільки від одного легкого натискання. Вважаю, що це нікуди не годиться. Конструкція багажника стала менш зручною – під підлогою поміщається менше різних речей, ніж раніше. За відчуттями там було більше простору, крім того, в потаємних нішах можна було щось розмістити.

Висновок: машина просто бомбічна і насичена новими технологіями. Але, на мою думку, вона дещо загубила свої позашляхові властивості і більше змістилася до асфальтного автомобіля.

Фото auto.ru, джерело drom.ru