Lexus показав кросовер rz, який буде конкурувати з mercedes-benz eqc

41

Ще з ранніх тизерів стало зрозуміло, що 450e отримає унікальні риси, за якими кросовер можна буде відрізнити від непреміальних toyota bz4x і subaru solterra. У електрокара інакше виконані задні стійки, дах вінчають два незвичайних аеродинамічних «плавника», а на кормі розташований задній ліхтар, що простягнувся у всю ширину кузова. При цьому зарядний порт у всіх трьох електромобілів розташований в одному і тому ж місці.

Для bz4x і solterra заявлені дві версії, з одним і двома електромоторами на передній і задній осі (у другому випадку їх сумарна віддача становить 218 кінських сил). Їх живить батарея ємністю 71,4 кіловат-години, яка забезпечує запас ходу на рівні 460 кілометрів по циклу wltc. Раніше було озвучено припущення, що rz буде технічно уніфікований з моделями toyota і subaru, проте індекс 450e натякає на більш потужну силову установку. Швидше за все, вже в базі кросовер буде повнопривідним і отримає фірмову систему розподілу тяги direct4.

Повноцінний дебют lexus rz 450e очікується протягом 2022 року. Крім mercedes-benz eqc, новинці належить конкурувати з tesla model y, audi q4 e-tron і genesis gv60.

Згідно стратегії електрифікації lexus, до 2030 року марка буде мати по електрокару в кожному сегменті, при цьому до кінця десятиліття в європі, північній америці та китаї компанія буде продавати тільки електрокари. Ще через п’ять років автомобілі lexus з традиційним двс зникнуть і з інших ринків.