Представлений новий genesis g90:» розумні “сидіння, повнокероване шасі і обробка з макулатури

33

У genesis вже описували зовнішність» другого” g90, який багато в чому повторив прототип concept x і заново переглянув мову дизайну athletic elegance (атлетична елегантність). Решітка crest grille тут стала об’ємною за рахунок накладення двох візерунків g-matrix. Фари two-line з 200 мікролінзами в кожній для ближнього світла відтепер найтонші в модельному ряду genesis. Підвіконна лінія як і раніше вважається “параболічної” (parabolic line), а капот і крила — єдиним елементом, що зменшує кількість стиків.

Серед інших особливостей седана виділені більш тонка емблема з візерунком гільйош (вона “схудла” на 80%); гармонує з задніми стійками хромована окантовка бічного скління і цілісна задня оптика. Всі функціональні елементи: парктроніки, майданчик під реєстраційний номер і ліхтарі заднього ходу перенесені нижче, щоб не порушувати «чистоту вигляду». Кузовних фарб налічується 12, колірних комбінацій салону — п’ять.

В обробці інтер’єру g90 використані скло, алюміній і шкіра. Дерев’яні вставки зроблені з використанням переробленої макулатури — процес їх виробництва знижує негативний вплив на навколишнє середовище. Ще одне нововведення-інкрустації, виконані в техніці сангам. Цей традиційний для корейської ремісничої прийом дозволив “впровадити” малюнок two-line і візерунок g-matrix в декоративні поверхні з металу, ясена і пресованого вуглеволокна.

На передній панелі нового g90 встановлений комплекс integrated cockpit — ccic) – панорамний дисплей, що об’єднує «приборку» і екран медіасистеми. Шайби трансмісії і мультимедійної системи на центральній консолі розрізняються візуально і тактильно, причому селектор коробки вібрує при включенні задньої передачі.

Скляний дах розділений на два незалежно керованих сегмента. А окрему увагу приділено місцям для зберігання. Наприклад, в районі задньої стійки є спеціальний лоток для книг і журналів.

Також у g90 є висувні дверні ручки, доводчики (кнопки активації системи easyclose знаходяться на центральній консолі, підлокітниках другого ряду і дверях), сканер відбитків пальців із завантаженням особистого профілю і підтримка цифрового ключа в смартфоні. Для правильної роботи електронних помічників в кермо вперше вбудовані датчики хвата.

Сидіння вміють підспускати бічні валики при посадці і висадці з машини, а також автоматично підкачувати їх в режимі sport або на швидкостях понад 130 кілометрів на годину.

Додатково всі крісла в g90 оснащені масажем. У водійське вбудований окремий динамік для сигналів бортових систем, які не будуть чутні нікому іншому. Праве крісло другого ряду відведено vip-пасажиру і забезпечено підігрівом, вентиляцій, а також опорою для ніг і ступень.

З дисплея в задній консолі можна управляти клімат-контролем, освітленням і сонцезахисними шторками. Два екрани діагоналлю 10,2 дюйма обладнані електричним приводом і змінюють кут нахилу в залежності від положення відповідного сидіння.

Крім того, g90 оснащений антибактеріальним салонним фільтром. У боксі між задніми сидіннями встановлені стерилізують ультрафіолетові лампи, а деякі поверхні покриті збагаченим іонами срібла і цинку цеолітом, блокуючим зростання шкідливих бактерій і мікроорганізмів.

Для седана заявлені ароматизація салону, аудіосистема bang&olufsen з об’ємним звучанням і надбудова mood curator, що дозволяє вибрати один з чотирьох «настроїв», стимулюючий всі органи чуття.

На ринок genesis g90 вийде в двох версіях: стандартної і подовженої lwb. Звичайному седану покладається турбомотор 3.5 t-gdi потужністю 380 кінських сил і 530 нм крутного моменту в парі з восьмидіапазонним автоматом, lwb — він же, але доповнений 48-вольтовим електричним нагнітачем e-s/c. Віддача такої «шістки» поки не розголошується.

Предиктивная підвіска preview-ecs, що використовує для підстроювання амортизаторів дані з фронтальної камери і навігації, є і там, і там, але на g90 lwb вона доповнена багатокамерною пневмопідвіскою з автоматичним регулюванням дорожнього просвіту і підрулюючої задньою віссю. Тип приводу можна вибрати тільки для звичайного седана (задній або повний), тоді як довгобазна чотирьохдверка завжди повнопривідна.