Який спортивний audi вибрати? перевіряємо на moscow raceway.

46

Коли я дізнався, що поїду на тест-драйв нових спортивних і не дуже моделей audi, я відразу намалював у себе в голові картину виїжджає на трек зарядженого універсала audi rs6 avant 2021 року. Промені сонця переливаються на його червоному кузові. Вихлопні труби несамовито басят. А стрілка тахометра б’ється об межі червоної зони. На ділі було якраз так і зовсім не так. Rs6 avant не був червоний і не був там один…

Журналіст повинен бути об’єктивний і неупереджений. Він повинен сухо міркувати про все: політика, автомобілі або кулінарія його мами. Але всі крихти прагматичності вилітають з мене, як тільки я зустрічаю в боксі rs6 avant. Я щиро не розумію, як він може не подобатися?! величезний п’ятиметровий універсал з грізним виглядом, який дасть фору будь-якому спорткару, в розумних межах, природно.

Rs6 avant в цифрах-це чотирилітровий бензиновий v8, дві турбіни, 600 “коней”, 800″ ньютонів ” моменту, восьмиступінчаста автоматична коробка передач, повний привід quattro, 2150 кілограм спорядженої маси, 3,6 секунди з 0 до 100 км/год і 250 км/год в максималці. Бадьорить!

Спортивну начинку обволікає справжній світ практичності. У просторі на першому і другому ряду rs6 avant не займати, як і в кількості ніш з підстаканниками. А обсяг багажника оцінить навіть мама, коли ти будеш везти її з розсадою на дачу. Мені рано ще думати про розсаді і дитячих колясках, але років через 10-15, чому б і ні. Зараз я думаю про те, як цей універсал, в який влізе велика шафа з одного відомого шведського магазину, впевнено тримається на полотні треку moscow raceway.

І ось, тільки я звик до його габаритам, вже треба пересідати в rs7 sportcoupe. А далі, все як під копірку. Рулі і віртуальний кокпіт – однакові! що в rs6, що в rs7, що в “зарядженому” кросовері rs q8, який хлопці з audi теж сюди привезли. Все за єдиними стандартами. Уніфікація призводить до деякого здешевлення процесу виробництва. Уніфікація дозволяє постійному клієнту без адаптації пересідати з однієї моделі audi в іншу. Але в “сторіс” нудно знімати це одноманітність…

Rs7 sportcoupe явно більше націлений на їзду по треку. Різниця у вазі з rs6 невелика, але поведінку автомобіля відчуваєш відразу. А ось навіщо карбувати кола на аналогічному по потужності rs q8 по крутих віражах mrw, я так і не зрозумів. Для автомобіля з високим дорожнім просвітом і центром ваги він їде незрівнянно. Але такого задоволення від керованості, як в rs7 не отримуєш.

Про “підігріті” s-версії довго розмазувати свої думки по незайманому аркушу паперу не буду. Різниця в кермі-мінус одна кнопка “rs mode”. Менше потужність, більше комфорту. У місті класно, на треку повільніше. Що, в общем-то, логічно.

Без електрокарів не обійшлося. Видовище, що підкорює трек кросовера audi e-tron, викликає скепсис, але реальний досвід виявляється цікавим. Електричний кросовер виявляється самим плавним з усіх електромобілів, які я встиг протестувати. Знаходиться внизу батарея забезпечує низький центр ваги. Через це машина менше схильна до кренів і добре вписується в звивисті повороти. Втім, крім гладкого асфальту e-tron впевнено дереться по грунту, піску і бруду. Але, в розумному форматі.

У боксі своїм зовнішнім виглядом вабить audi e-tron gt. Але він тут в ролі експоната. Мацай, дивись, фотографуй, але їздити не можна. Перші враження багатообіцяючі. Але коли буде можливість розкрутити до граничних обертів всі електричні мотори e-tron gt, тоді і стане ясно, за якою спортивною audi йти до дилера. Ну, або яку поставити собі на заставку смартфона.

( 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)