Машина глухне при натисканні на газ

347

Якщо двигун автомобіля зупиняється без бажання водія, а в баку є паливо та інших поважних причин не спостерігається, значить трапилася якась поломка. Це зрозуміло навіть починаючому автолюбителю. Але коли на холостих оборотах машина працює нормально, але глухне при натисканні на газ, то це викликає подив. А між тим, у такої поведінки мотора є свої причини і дрібні симптоми, які дозволяють ці причини діагностувати, правда без огляду на СТО не завжди можна стверджувати, що двигун глухне, саме з цієї конкретної причини.

Зміст

  • ДПДЗ і інші датчики
  • Трамблер та проблеми з вологістю
  • Паливна система
  • Інші можливі проблеми

ДПДЗ і інші датчики

Найчастіше, якщо машина глохне при натисканні на газ, то причиною є електронні датчики, адже на підставі інформації від них, формується паливно-повітряна суміш. Зокрема, необхідно перевірити такі датчики:

  • датчик положення дросельної заслінки;
  • датчик масової витрати повітря;
  • датчик холостого ходу;
  • датчик положення коленвала;

Знову ж таки, мова йде про сучасних автомобілях, оснащених системами безпосереднього вприскування палива, просто кажучи, інжекторами. В більшості випадків, але не завжди, про вихід з ладу якого-то з датчиків свідчить індикатор Check Engine. Визначити ж який датчик пошкоджений, зможе тільки фахівець, який має в своєму розпорядженні необхідне обладнання і озброєний необхідними знаннями і навичками.

Ось тільки не завжди, вийшов з ладу датчик потрібно відразу ж міняти. Приміром, витратомір повітря, або датчик масової витрати повітря, можна промити авіаційним гасом і дати йому висохнути. Після чого, якщо вам пощастить, датчик відпрацює ще не один десяток тисяч кілометрів пробігу. Чистити, до речі, можна і ДПДЗ. Якщо ж чистка не допомагає, доведеться міняти вийшов з ладу датчик.

Трамблер та проблеми з вологістю

Якщо ваш автомобіль глухне при натисканні на газ, але тільки при не розігрітому двигуні і зазвичай вранці, можливо під кришкою трамблера зберігається волога. З-за цього виникає пробій і як наслідок порушення в роздачі іскри.

Визначається це дуже просто. По-перше, машина починає троїти, чхати, а часом вона глохне і на холостих обертах. Ну а по-друге, в темному гаражі або вночі, досить відкрити капот і завести мотор. Всі пробої відразу ж покажуть своє обличчя. Загалом, проблема досить красномовна і легко піддається діагностиці. Ну а усунути її можна або заміною кришки розподільника запалювання, або усунути потрапляння вологи будь-яким іншим способом.

Паливна система

Якщо випадки, коли машина глохне при натисканні на педаль акселератора, стають все більш частими і не пов’язані з вологою та проблемами в електронних компонентах авто, тоді, швидше за все, хворіє паливна система. І в першу чергу слід перевірити, як ідуть справи з вакуумом. За замовчуванням в системі подачі палива автомобіля створений вакуум. Але якщо порушена її герметичність, можливі різні проблеми, пов’язані з недостатньою подачею пального в мотор. І зупинка двигуна при натисканні педалі газу, красномовний симптом неполадки. Але визначити таку проблему може лише досвідчений автомеханік. При порушеннях вакууму в паливній системі, так само може загорятися індикатор Check Engine.

Читайте також: Чому машина глохне при гальмуванні.

Інші можливі проблеми

Також машина може глухнути при натисканні педалі газу і з інших причин. І нехай вони не настільки поширені, як описані вище, тим не менш, такі причини зустрічаються і знати про них.

  • неякісні або зношені свічки;
  • проблеми з каталізатором;
  • забитий повітряний або паливний фільтри;

Власне, навіть цей перелік факторів, що викликають зупинку двигуна при натисканні газу, не можна вважати вичерпним. Багато чого буде залежати від моделі авто, від особливостей його конструкції двигуна і паливної системи. Загалом, якщо виключити всі проблеми зі свічками і запаленням, то можна сміливо стверджувати, що машина глохне при натисканні на газ, або через проблеми з подачею палива, або з-за проблем з подачею повітря. Це два головних компонента паливно-повітряної суміші, на якій і працюють мотори всіх автомобілів, крім електрокарів, звичайно.

Як ми бачимо, в більшості випадків, проблеми, що призводять до зупинки двигуна після натискання педалі газу, може усунути лише спеціаліст. Тим не менш, нічого критичного, крім того, що машиною просто неможливо нормально користуватися, подібна симптоматика не означає, і як правило, навіть дорогого ремонту не потрібно, Крім тих випадків, коли потрібно замінити каталізатор. Так як цей вузол коштує дуже недешево, незалежно від моделі автомобіля. Заміна датчиків або фільтрів, сильно по кишені не б’є.

Тому, як тільки подібна ситуація виникла і повторилася хоча б два рази, потрібно звертатися на СТО, оскільки те, що машина глохне прямо в процесі поїздки, як мінімум незручно і неприємно.

Читайте також: Машина заводиться і відразу глухне.

Схожі статті




  • Гідроудар двигуна: що це таке



  • Коли і як міняти ремінь ГРМ



  • Ознаки несправності датчика положення дросельної заслінки



  • Ознаки несправності лямбда-зонда