У тюнінг ательє spofec побудують три особливих кабріолета rolls-royce dawn overdose

47

Серійне виробництво rolls-royce dawn добігає кінця, і тюнери з spofec вирішили попрощатися з моделлю випуском спецверсії під назвою «overdose convertible». Її тираж складе всього три примірники.

В якості донора фахівці майстерні використовували rr dawn black badge, для якого характерний повсюдний чорний декор. При цьому кабріолет отримав широкофюзеляжний карбоновий обвіс, установка якого збільшила його ширину відразу на 13 см.

Крім більш пухких колісних арок, модифікація також може похвалитися більш агресивним дизайном бамперів, наявністю вентиляційних прорізів на передніх крил і спойлером на кормі.

Крім того, кабріолет має комплект 22-дюймових кованих коліс від vossen, які йдуть з покришками розмірністю 265/35 спереду і ззаду відповідно.

Про доопрацювання інтер’єру в spofec особливо не поширюються, проте відомо, що кожен з трьох покупців зможе персоналізувати салони своїх машин. Їм дозволять вибрати тип оздоблювальних матеріалів, їх колір і безліч інших параметрів.

Під капотом spofec dawn overdose знаходиться стандартний 6,6-літровий v12. На стоковому кабріолеті у виконанні black badge даний агрегат видає 601 к.с. І 840 нм, але тут його віддача була доведена до 686 сил і 980 нм крутного моменту. Приросту потужності посприяла установка модуля n-tronic.

Як результат – з місця до сотні чотиримісний автомобіль здатний розганятися за 4,6 секунди (- 0,3). Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/год (для збереження покришок).

Також на модифікації була перекалібрована пневмопідвіска: на швидкості понад 140 км/год електроніка автоматично занижує кліренс на 40 мм, а в міру уповільнення — повертає його на стандартний рівень.

Скільки коштує кожен з трьох кабріолетів dawn overdose — не уточнюється, але цінник безумовно виявиться помітно вище донорської модифікації блек бейдж.