В індії представлений kia carens 2022: трирядний кросовер на базі seltos

45

Компанія kia розробила для індійського ринку новий паркетник carens. Раніше корейці використовували дане найменування для позначення компактвена, який випускався з 1999 року і за цей час встиг змінити три покоління.

Однак у дві тисячі вісімнадцятому модель була знята з конвеєра, при цьому не отримавши спадкоємця. У компанії вирішили, що пропадати такій назві не варто і присвоїли його новому індійському кросоверу.

Модельний ряд kia

Втім, повноцінним кросовером kia carens 2022 все ж не є і у нього є риси компактвена. Побудований даний автомобіль теж не з нуля — за основу був узятий kia seltos.

При цьому індійський паркетник отримав повністю оригінальну зовнішність, хоча деякі рішення в подальшому напевно перекочують і на рестайлінговий селтос.

Автомобіль має агресивний передок з двоповерховою головною оптикою, ідеально круглі розчерки колісних арок і ефектні острогранние плафони задніх ліхтарів, які ще й об’єднані між собою світиться лінією.

Інтер’єр кросовера знову ж таки власний. Лаконічна передня панель тут знаходиться під єдиним козирком, а в центрі цифрової приборки розміщений невеликий кольоровий екран.

Паркетнику покладена сучасна мультимедійна система, діагональ дисплея якої може бути на 8,0 або 10,25 дюймів (в залежності від комплектації).

Зауважимо, що кіа каренс 2022 являє собою трирядний кросовер з сімома або шістьма посадочними місцями: на його другому ряду може бути встановлений або тримісний диван, або два роздільних крісла з регулюванням нахилу спинок і індивідуальними підлокітниками. За доплату для другого ряду також доступні відкидні столики і окремий пульт управління кліматом.

Вседорожник досягає в довжину 4 540 мм (+ 170 мм в порівнянні з seltos), а його колісна база дорівнює 2 780 мм (+ 150). Ширина кузова залишилася на колишньому рівні (1 800 мм), а ось у висоту кросовер виріс до 1 700 мм (+85). Дорожній просвіт заявлений на рівні 195 міліметрів.

Силові агрегати моделі ті ж, що і на селтосі для ринку індії. Це означає, що замовити паркетник можна з 1,5-літровим атмосферником (115 к.с.), 1,4-літровим турбомотором (140 к. С.) і 1,5-літровим турбодизелем (115 к. С.).

Всі перераховані мотори йдуть в парі з шестиступінчастою механікою, але на машинах з турбомотором за замовчуванням стоїть коробка imt, яка не має механічного зв’язку педалі зі зчепленням. Конкретно варіант з атмосферником можна замовити з варіатором, а для машин з бензиновим турбомотором доступний семидіапазонний преселективний робот.

У свою чергу для турбодизеля в якості альтернативи запропонований класичний шестишвидкісний автомат. При цьому привід всіх без винятку версій моделі виключно передній.

Оснащення “індійського” кросовера досить багате: в базі система стабілізації і відразу шість подушок безпеки. З опцій доступні аудіосистема bose, вентиляція передніх сидінь, кнопка запуску двигуна і контурне підсвічування (64 кольори).

Серійне виробництво кіа каренс 2022 в новому кузові локалізують в індії на тому ж підприємстві, де зараз збирають селтос. На місцевому ринку продажі авто стартують на початку двадцять другого, але ціни поки не озвучені. Згодом модель з’явиться і на деяких інших ринках азіатського регіону, але глобальною навряд чи стане.

Відео