Jaguar c-x75 з фільму про бонда продають за ≈ 85 млн: однак їздити на ньому не можна

53

Портал “pistonheads «виставив на продаж середньомоторний суперкар jaguar c-x75, який багатьом знайомий по 24-му фільму про джеймса бонда — »спектр”.

За сюжетом кінострічки 2015 року, британська дводверка належала персонажу містеру хінксу, роль якого виконав дейв батіста. В одному з епізодів починається гонитва, в ході якої суперкар переслідує aston martin db10 на вулицях нічного риму.

Для зйомок блокбастера було побудовано сім таких дводвірок, причому автомобіль, про який йде мова — є останнім в серії. Символічно, що він має порядковий номер “007”.

За неофіційними даними, знімальний процес пережили всі побудовані jaguar c-x75. Конкретно даний екземпляр був дублером основної машини, призначеної для зйомок крупним планом. При цьому використовувати його так і не довелося, тому він має майже нульовий пробіг.

Зауважимо, що jaguar вперше показав c-x75 на паризькому автосалоні 2010 року. Очікувалося, що побудована до 75-річного ювілею бренду машина буде запущена в серію, але через фінансові проблеми компанії довелося відмовитися від цієї затії. В результаті суперкар все ж був випущений, але виключно для згаданого фільму.

На відміну від концепту, кіношний jaguar c-x75 має стандартну силову установку: в рух авто приводить 5,0-літровий v8. Якщо відмінності і по шасі. Зокрема, шоу-кар був побудований на базі монокока, в той час як за основу семи машин для «спектра» взята просторова рама.

Продають цю машину за 864 000 фунтів стерлінгів (близько 85,0 млн рублів), при цьому варто врахувати, що побудований для фільму автомобіль не проходив будь-яких сертифікаційних випробувань і не має допуску на дороги загального користування.