Небезпечне осаго: шахраї в сфері автострахування активізувалися до нового року

38

Як розповів порталу «автовзгляд» віце-президент всеросійського союзу страховиків сергій єфремов, за підсумками дев’яти місяців 2021 року було зафіксовано 7150 заяв на загальну суму збитку понад 3,7 млрд рублів. При цьому з 100% поданих заяв про шахрайство, як вже було сказано, 89% припадають на «мухлеж» з осацв.

Якщо дивитися за сумою збитку, то 57% припадає на сферу осаго, 22% — на каско, 18% — на майно, 3% — на життя і здоров’я. Очікується, що до кінця року подібних випадків стане приблизно на 10 000 більше. Правда, в окремо взятих регіонах країни число кримінальних справ за фактом шахрайства в області автострахування так чи інакше знижується.

У регіонах, де владні структури та правоохоронці націлені на якнайшвидше викорінення шахрайства спільно зі страховими компаніями, спостерігається значний прогрес. Ми бачимо це на прикладі краснодарського краю і волгоградської області, де за минулий рік ситуація різко покращилася, — прокоментував порталу «автовзгляд» віце-президент всеросійського союзу страховиків сергій єфремов.