Осцпв знову подорожчає: мінфін вирішив провести нову реформу

40

Як повідомляє видання «комерсант», ціни на поліси осцпв можуть зрости через плани мінфіну в черговий раз реформувати «автоцивілку»

Цього разу в мінфіні вирішили збільшити компенсацію постраждалим у дтп. Причому ліміт виплат планується збільшити відразу в чотири рази. А ще в міністерстві фінансів хочуть заборонити страховим компаніям розраховувати виплати з урахуванням зносу постраждалого автомобіля: власник старої машини отримає на ремонт ту ж суму, що і нової.

Зміни, безумовно, хороші і потрібні. Вони дозволять забезпечити кращий захист потерпілої сторони. Однак потрібно розуміти, за рахунок чого такі зміни будуть реалізовані. Для того, щоб виплачувати більше грошей, їх потрібно звідкись взяти. В даному випадку джерело фінансування один-це самі поліси осацв. Реалізувати плани мінфіну вийде тільки при збільшенні тарифів “автоцивілки”.

Зараз постраждалі в дтп можуть розраховувати, що їм виплатять по осаго в кращому випадку 500 тисяч рублів. Якщо пропозиції мінфіну будуть прийняті, то сума виплати збільшиться до 2 млн рублів. Але при цьому вартість поліса осацв може зрости на 25-30%.

( 1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)