Мінтранс готовий підняти штрафи за перетин залізничних переїздів у 5 разів

231

Несанкціоноване перетин залізничних переїздів обійдеться в п’ять разів дорожче

Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв підписав розпорядження про внесення в Державну думу законопроекту, підготовленого Міністерством транспорту РФ. Проект закону надіслано на розгляд парламентаріїв, повинен буде значно збільшити штраф за порушення правил проїзду через залізничні переїзди. Повідомлення про це з’явилося сьогодні на офіційному сайті уряду government.ru

Дивіться також: Штраф за порушення ПДР на залізничних переїздах буде піднято до 5 тис. рублів

Як йдеться в документі, «Розпорядження від 14 березня 2018 року №417-р. Законопроектом пропонується збільшити з 1 тис. рублів до 5 тис. рублів адміністративний штраф за порушення правил проїзду через залізничні переїзди».

Стаття 12.10 Кпап «Порушення правил руху через залізничні колії» у сьогоднішній редакції підкреслює, що перетин залізничної колії поза залізничного переїзду, виїзд на залізничний переїзд при закритому або закривається шлагбаумі або при заборонному сигналі світлофора чи чергового по переїзду, а також зупинка або стоянка на залізничному переїзді спричинить накладення адміністративного штрафу в розмірі однієї тисячі рублів або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

При цьому, відповідно до частини другої статті 12.10, можливо накладення виключно грошового адміністративного штрафу або, при повторному скоєнні даного правопорушення, позбавлення прав на 1 рік. Про внесення до Держдуми законопроекту про посилення адміністративної відповідальності за порушення правил перетину залізничних шляхів транспортними засобами

Як видно, серед санкцій за цей вид порушень застосовується навіть позбавлення права керування ТЗ, але, судячи з усього, навіть це не зупиняє водіїв від порушень, особливо далеко від великих міст, на далеких ж/д переїздах.

«В даний час відзначається невідповідність заходи відповідальності тієї ступені суспільної небезпеки, яка виникає при порушенні правил руху через залізничні колії», – йдеться в тексті законопроекту.

Мінтранс готовий підняти штрафи за перетин залізничних переїздів у 5 разів

Обговорення по збільшенню штрафної санкції йшли тривалий час, розглядалися різні варіанти, аж до 30 тис. рублів штрафу за даний вид порушення, однак вирішили зупинитися на цій мірі.

Коли новий штраф вступить в силу, не уточнюється. Попереду три читання в Держдумі, після чого законопроект має схвалити Рада Федерації і президент.