Огляд нового Lexus NX 2018 року

244

2018 Lexus NX, що оновилося для нового року?

Кілька років тому у більшості торгових центрів Північної Америки були розташовані невеликі торгові павільйони, які продають плакати Magic Eye, на яких були нанесені зображення у вигляді стереограм. Якщо дивитися на них кілька хвилин, зосередити погляд в одній точці, то створюється прихований всередині 3D-ефект. Звичайно, побачити його вдавалося не всім бажаючим. Багато покупців негативно висловлювалися про цих плакатах, вважаючи, що крім мігрені і напруги очей, вони нічого не дають.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Аналогічним чином нанесені зображення на модель Lexus NX 2018 року. При цьому багато скептиків вважають, що нова картинка нічим не відрізняється від його попередника. Однак промоутери бренду Lexus відзначають, що в останньому творі «шпиндельна решітка» має ще більшу площу поверхні, призначену для чорною пластиковою «пасти», і вона ще глибше проникає в нижню частину, перетікає в дві периферійні решітки. У кормі ліхтарі автомобіля проникають глибше в борт на задніх дверях, а внизу трохи поліпшений дифузор. Це вагомі зміни, на думку досвідчених промоутерів.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Lexus NX 2018 року придбав більш спортивний і агресивний вигляд, на відміну від більш масивного кросовера Lexus RX. Також нова модель відрізняється від основної маси компактних позашляховиків, таких як Acura або Infiniti. Автомобілі серії RX і NX заслужено вважаються найбільш продаваними моделями бренду Lexus. Вони зайняли лідируючу позицію цього елітарного виробника на світовому ринку в лінійці SUV преміум-класу. За останні пару років серія NX щорічно продає близько 50 000 одиниць в США і понад 6 000 автомобілів в Канаді. Хоч ці цифри вражають, але вони як і раніше істотно відрізняються від показників реалізації Juggernaut RX. Продажі цієї марки щорічно складають як мінімум 100 000 автомобілів.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Заявлені технічні характеристики

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Для тих, хто не помічає візуальних відмінностей нових моделей Lexus 2018, впроваджені наступні індекси: NX200t став NX300, а гібрид іменується NX300h. Але крім трохи зміненої назви модельного ряду нічого не змінилося. Це силовий агрегат, обгорнутий листовим металом під певним кутом, як і в минулорічній версії. У ньому встановлено 2.0-літровий чотирициліндровий двигун Atkinson Cycle з турбонаддувом, який вичавлює 235 кінських сил. Крутний момент при 349,8 Н/м розподіляється між 1650-4000 об /хв, що забезпечує відмінну керованість NX300 в реальних умовах.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Під час руху по масивним гірським масивам недалеко від Пентиктона, Британська Колумбія, NX300 виявився здатним впоратися з досить складними перешкодами. При цьому абсолютно не відчувалося трясіння або коливань, однак виявилося, що йому потрібно трохи більше потужності. Передача залишилася 6-ступінчастою автоматичною, що трохи дивує, так як більшість конкурентів Lexus давно пропонують сім або вісім швидкостей, а у японського бренду вже є великий 8-ступінчастий бокс, використовуваний для седана класу IS.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Перемикачі Paddle додано через лінію NX 2018 року. Гібрид NX300h видає 194 об’єднані кінські сили, комплектується трансмісією CVT, яка компенсує відсутність спортивності покращеною ефективністю. NX300 розрахований на комбінований преміальний неетилований двигун з показником 9,7 л /100 км проти вражаючих 7,5 л / 100 км звичайних неетилованих агрегатів для NX300h.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Враження від водіння

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Lexus надав «близнюкам» NX підвіску для моделей 2018 року з новими амортизаторами, а на топовому рівні F-Sport отримав покращену версію адаптивної підвіски Lexus. Вона налаштована для активної і оперативної адаптації до мінливих дорожніх умов. Оновлена підвіска призначена для забезпечення максимально комфортної їзди і поліпшеної керованості, а для компактного позашляховика це оптимальне поєднання.

Дивіться також: Новий Lexus LS 2018: Тест-драйв

NX, як і будь-яка інша модель Lexus – це вражаюче тиха і маневрена машина. При жорсткому натисканні на акселератор можна почути роботу чотирьох циліндрів, але є достатня звукове демпфірування. Вітер і шум дороги також дуже добре поглинаються. В цьому році бренд Lexus додав новий дизайн 18-дюймових дисків, двухлучевые світлодіодні фари і безшумний підьомний механізм, керований датчиком руху, який розташований під заднім бампером. Він приводиться в рух, коли поблизу передбачається ожеледь.

Новий інтер’єр або стабільність-ознака майстерності

Огляд нового Lexus NX 2018 року

У 2017 році система безпеки Lexus+ стала стандартною для всіх моделей NX. Захисний комплект складається з динамічного радіолокаційного круїз-контролю і системи попередження зіткнення. З її допомогою подається попередження про небезпеку за рахунок рульового управління і автоматичної подачі сигналу дальнім світлом.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Інтер’єр зазнав деякі зміни у відтінках шкіри, але в іншому він залишається колишнім – найсучаснішим і розкішним. Більшість автолюбителів зійшлися на думці, що стабільність — це добре. Якість матеріалів залишається на вищому рівні, а складання – демонстрація класу високоточних виробничих процесів. Всі поверхні обробки гладкі і приємні на дотик. Особливої уваги заслуговують сидіння з відмінною бічною підтримкою, яка дарує максимальний комфорт. Навіть через кілька годин за кермом спина залишається в попередній формі, не болить, не з’являється почуття дискомфорту.

Макет елементів контролю має певний сенс, включає безліч дизайнерських реплік від інших моделей Lexus. Деякі з кнопок керування клімат-контролем неймовірно малі. У той же час більшість людей, ймовірно, будуть задоволені автоматичним режимом set-it-and-forget it auto.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Єдиною точкою кріплення в інтер’єрі NX, яка є спільною для інших моделей Lexus, є консольна конструкція сенсорної панелі інформаційно-розважальної системи. Незважаючи на те, що система Lexus ENFORM значно покращилася в порівнянні з попередньою версією управління, вона як і раніше залишається недопрацьованою і не дуже зручною в експлуатації, особливо під час руху.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Ще один недолік нового творіння бренду Lexus – тверде рішення уникати впровадження в інтерфейс Apple CarPlay і Android Auto. Розробники продовжують переливати ресурси в свою власну систему, в яку входить кілька впізнаваних додатків, таких як Yelp і Slacker Radio.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Враховуючи, що NX орієнтований на залучення більш молодий категорії людей до бренду Lexus, відмова від впровадження стандартних систем інтерфейсу для смартфонів може виявитися нелогічним та абсурдним на тлі політики залучення сучасних покупців.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Можливо розробники і маркетологи вважають, що фанати високих технологій будуть вражені провідним 10,3-дюймовим екраном, доступним у топових комплектаціях нової лінійки NX 2018 року.

Підсумки огляду Lexus NX 2018 року

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Оновлений модельний ряд Lexus NX 2018 року є позитивні доповнення до вже розкрученої моделі. Ці зміни, безсумнівно, допоможуть NX300 продовжити висхідну динаміку продажів в Північній Америці. Покупці, які розглядають модель 2018 року, позитивно оцінюють автомобіль, тому що відчутні оновлення бережуть очі від пошуку візуальних відмінностей, які побачити важче, ніж на плакатах Magic Eye.

Огляд нового Lexus NX 2018 року

Автор: Сергій Василенков