Toyota побудує тестовий полігон з елементами Нюрбургрінга

228

Тойота перевезе частинку Нюрбургрінга в Японію

Toyota буде випробовувати свої автомобілі на новому домашньому полігоні, будівництво якого вже почалося. Найдивовижніше, що тестовий трек буде включати в себе секції эмулирующие елементи траси «Зелений Пекло» в Нюрбургринзі.

Toyota побудує тестовий полігон з елементами Нюрбургрінга

Всім відомо, що Нюрбургрінг є улюбленим випробувальним полігоном для довгого списку автовиробників. Унікальність німецької траси полягає в дуже складному рельєфі, багато поворотів, їх 170 штук, довгих прямих і просто в загальній довжині траси, вона становить 21 км! Не кожен автомобіль в максимальному темпі здатний проїхати Нордшляйфе без проблем і, якщо в машині були допущені помилки, стара німецька траса їх виявить.

Але що робити, якщо завод і прототипи, які він випускає, знаходяться в Японії? Витрати на доставку для випробувань в такому випадку будуть високими, плюс втрачається дорогоцінний час, адже потрібно подолати півсвіту тільки для того, щоб тиждень-іншу, це просто нерентабельно. Та ще й ці всюдисущі папараці, які так і норовлять завчасно розкрити всі таємниці про новинку.

Загалом, вихід напрошується тільки один, потрібно побудувати свою трасу. Toyota так і вчинила. Придбала землю на батьківщині і почала будувати там власний комплекс для проведення всебічних випробувань, у тому числі 5.2 км траси «Північна петля» з поворотами, підйомами, спусками.

Крім іспитової секції з Німеччини, на полігоні в префектурі Аічі розмістяться ще 10 емуляторів гоночних треків з інших країн світу, в тому числі і ділянки найвідоміших доріг.

Це буде першим новим полігоном Toyota на території Японії з 1984 року.