Як перевірити реальний пробіг автомобіля

322

При купівлі б/у автомобіля багато хто задається питанням, як перевірити реальний пробіг. Найпростіший спосіб – поглянути на табло одометра, ось тільки де гарантія, що попередній власник нічого попередньо не «скрутив», має намір зменшуючи показник, збільшуючи тим самим ринкову вартість автомобіля.

Є гарантований метод перегляду реальних цифр? На жаль, ще не придумали. Нинішні умільці настільки просунулися в майстерності приховування реального пробігу, що здатні «коригувати» як механічні, так і електронні прилади, навіть без пайки і демонтажу, що істотно б видавало власника. При цьому вартість таких послуг – менше 100 доларів.

Тому давайте на час забудемо про одометр і звернемося до інших, не менш явним і навіть «кричущим» елементів, які дозволять визначити реальний пробіг автомобіля з точністю до 5-10 тисяч кілометрів.

Зміст

  • Перевірка реального пробігу на основі віку автомобіля
  • Відео про купівлю автомобіля з пробігом
  • Перевірка реального пробігу станом автомобіля

Перевірка реального пробігу на основі віку автомобіля

Давайте почнемо зі статистики. Реальний пробіг легкового автомобіля, який використовується виключно для сімейних і ділових поїздок, зазвичай не перевищує 20 тисяч кілометрів на рік. Візьмемо середній вік б/у ринку в 5 років. Виходить близько 100 тисяч пробігу.

Але, треба враховувати, що автомобіль міг виконувати транспортні послуги. А там зовсім інший кілометраж. За пару-трійку років подібні «колісниці» намотують до півмільйона кілометрів, якщо движок і все інше витримують.

Тому дуже важливо відрізнити особистий автомобіль, від автомобіля на якому працював таксист або кур’єр. По-перше, погляньте на салон, а саме переднє пасажирське і задній ряд (якщо є). Якщо продавлено тільки водійське, а інші як нові – перед вами явно не особистий автомобіль. По-друге, дивіться дверцята. Водійська люфтить, скрипить і закривається не найкращим чином? Читайте вище. По-третє, уважно дивіться стан карти, кнопки управління вікнами, станом керма і педалей, лаштунки. Хитається, скрипить і подряпане? Розпрощайтеся з продавцем. Останній штрих – підозріло полірований кузов. Це спроба приховати часті подряпини та рекламні наклейки.

Потрібно відзначити, що омолодити автомобіль можна прямо в паспорті, тому уважно вивчіть маркування скла. Порівняйте дані на склі з інтернетом і подивіться, в якому році партія зійшла з конвеєра. На всяк випадок перевірте, щоб маркування була ідентична на всіх склі автомобіля. Якщо маркування відрізняється, то це може означати, що автомобіль битий.

Крім стекол, в автомобілі вистачає деталей з набитою на них маркуванням, що вказує рік випуску. Такий штамп цілком може стояти на бачку склоомивача. Також не забувайте про номер двигуна.

Відео про купівлю автомобіля з пробігом

Читайте також: Що таке круїз контроль та клімат контроль в автомобілі

Перевірка реального пробігу станом автомобіля

В першу чергу звертайте увагу на гальма. Новенькі диски відразу вселяють недовіру. Це говорить про те, що старі пропрацювали понад 100 тисяч км і вже практично непридатні. Якщо ж на гальмівному диску имеемся кромка в 2-3 мм (стертий про супорт метал), то перед нами «пацієнт» з пробігом в 80-100 тисяч. Однак автоматична коробка робить ресурс дисків ще менше, оскільки при гальмуванні двигун не бере і все навантаження лягає виключно на колеса. Про це варто пам’ятати.

Багато хто не звертають уваги на накладки педалей, а даремно. Знос у них більш-менш рівномірний на будь-якій стадії. Однак, якщо починає просвічувати метал, або ж гумка на педалі підозріло новенька, то вважайте, що реальний пробіг автомобіля більше 300 тисяч.

З рульовим колесом теж не все просто. Матеріал сильніше зношується там, де за нього частіше бралися. Перші видимі ознаки старості виявляються через 5-6 років експлуатації, що рівносильно пробігу в 100-150 тисяч кілометрів.

Уважно дивіться на області колеса:

  • 9 годин – власник катався на далекі відстані;
  • 9 і 3 години – відстані + міські поїздки;
  • Рівномірно – виключно місто (можливо, таксі);
  • Новенький – реставрація.

Останній пункт укупі з реставрованими педалями говорить лише про те, що реальний пробіг автомобіля може перевищувати 500 тисяч кілометрів.

Читайте також: Що таке ISOFIX в автомобілі і навіщо він потрібен.

Як тільки ви закінчили розглядати функціональні елементи автомобіля, потрібно звернути увагу на сидіння в салоні. Як було сказано вище, на особистому автомобілі оббивка і наповнювач занепадає порівняно рівномірно, чого не можна сказати про кур’єрському варіанті.

Велюр здатний відносно безболісно витримувати пробіг автомобіля до 200 тисяч кілометрів, в залежності від комплекції водія. Однак відразу дивіться на лівий боковий підтримує валик, і підлокітники – вони живуть найменше. Далі заглядайте під чохли, щупайте щільність оббивки і постійно порівнюйте показники з пасажирським. Якщо реальний пробіг автомобіля менше 100 тисяч кілометрів, то ніяких особливих змін не буде.

Шкіра також не вибаглива, але вона не любить все, що має заклепки (джинси, спідниці, спецівка і т. д.). Огляньте повністю весь салон на наявність чогось неправильного. Більшість проблем з шкіряним салоном починаються після пробігу в 100-150 тисяч кілометрів.

Як бачите, без даних з одометра можна зрозуміти який реальний пробіг автомобіля.

Схожі статті




  • Секретки на диски



  • Як часто міняти масло в двигуні



  • Як правильно зберігати шини



  • Як зменшити витрату бензину