З січня 2018 року почне діяти новий регламент МВС по перевезенню небезпечних вантажів

232

У січні 2018 року вступає в силу новий регламент МВС по перевезенню небезпечних вантажів

МВС ініціювало прийняття наказу «Про затвердження Адміністративного регламенту Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації з надання державної послуги з видачі свідоцтва про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів», який почне жорсткіше регламентувати перевезення небезпечних вантажів. Інформація про це опублікована на офіційному інтернет-порталі правової інформації, а дія наказу набуде чинності з 7 січня 2018 року.

Дивіться також: У МВС роз’яснили, як будуть видаватися свідоцтва на перевезення палива

Як сказано на офіційному сайті ГИБДД, необхідність розробки відомчого регламенту з’явилася з-за того, що питання видачі свідоцтва про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів нормативно не були врегульовані в законодавстві Російської Федерації.

«Видача свідоцтва про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів передбачена розділом 9.1.3 Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ) від 30 вересня 1957 року, яке діє в 48 країнах світу, включаючи Росію.

Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом, затвердженими постановою Уряду Російської Федерації від 15 квітня 2011 року № 272, було визначено, що перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом у міському, приміському та міжміському сполученні здійснюється у відповідності з вимогами, встановленими в цій Європейській угоді», – йдеться в повідомленні прес-центру ДАІ.

З січня 2018 року почне діяти новий регламент МВС по перевезенню небезпечних вантажів

Адміністративний регламент, який набирає чинності наступного року, дозволить вирішити цілий ряд завдань:

Установити перелік необхідних для отримання адміністративної послуги документів;

Визначити склад, послідовність і строки виконання адміністративних процедур, вимоги до порядку їх виконання;

Встановити форми контролю за наданням державної послуги, порядок оскарження рішень і дій уповноважених посадових осіб, що надають державну послугу.

Дивіться також: 14 жовтня 2017 року набувають чинності зміни в ГИБДД правила видачі водійських прав

Крім того, в регламенті прописано підстави для відмови у прийомі документів, необхідних для надання адміністративної послуги, та випадки, при яких надання послуг може бути призупинено або відмовлено у її наданні.

Згідно з положеннями Адміністративного регламенту оплата державного мита за надання держпослуг не передбачена.