Серійний електричний мотоцикл Harley-Davidson:

305

Компанія Harley-Davidson офіційно підтвердила інформацію про початок серійного виробництва электробайков.

На тлі різкого падіння продажів компанія Harley-Davidson, намагаючись залучити до своєї продукції молодих мотогонщиків, вирішила налагодити серійне виробництво електричних мотоциклів. Очікується, що нова модель електробайка почне продаватися вже через 18 місяців. На жаль, як буде називатися електричний мотоцикл, поки не відомо. Компанії ще тільки належить вибрати йому ім’я.

Нагадаємо, що раніше компанія Harley-Davidson вже представила електричний байк LiveWire. Але цей мотоцикл був створений в якості концепту. І тепер, судячи з усього, американська компанія реально готова вперше у своїй історії почати серійний випуск электробайков преміум-класу.

Серійний електричний мотоцикл Harley-Davidson:

Піти на такий крок компанії Harley-Davidson змушує ситуація на світових ринках, де легендарні мотоцикли Harley-Davidson в основному купують люди старшого віку.

Серійний електричний мотоцикл Harley-Davidson:

Більш молоде покоління сьогодні воліє або спортивні японські мотоцикли, або більш інноваційні електричні байки. Природно, без попиту з боку молодого покоління компанії Harley-Davidson не вижити на жорсткому висококонкурентному ринку.

Швидше за все, серійний електробайк Harley-Davidson буде заснований на концепті LiveWire, у якого з продуктивністю все добре. Нагадаємо, що концепт LiveWire може розганятися до 160 км/год. Також електробайк показує непогану динаміку розгону з 0-100 км/год, що становить менш ніж 4 секунди. Єдиною проблемою концептуального електричного мотобайк є запас ходу на повному заряді батареї, становить всього 80-90 кілометрів, що, погодьтеся, небагато.

Але технології электробатарей для авто – і мототранспорту з моменту створення байка LiveWire значно просунулися вперед. Тому є шанс, що серійний електричний Harley-Davidson отримає більш істотний запас ходу. Швидше за все, з більш сучасною акумуляторною батареєю діапазон ходу на повному заряді складе в середньому близько 300 кілометрів.

Коли ж чекати серійний випуск і продаж нового американського електробайка? Згідно з офіційною інформацією компанії Harley-Davidson, планується, що старт продажів почнеться приблизно через 18 місяців. Природно, серійне виробництво почнеться раніше.

Так що якщо ви шанувальник байків цього бренду і є фанатом електричних мотоциклів, вам доведеться почекати. Але якщо ви не хочете чекати, вже сьогодні ви можете придбати повноцінний електричний байк, який виробляє компанія Zero. Зазначимо, що цей бренд виготовляє електробайки вже з 2010 року.