У нью-йорку заарештували автофургони, які виконували роль нічліжок

58

Для більшої частини автовласників машина служить хорошим помічником в роботі і вирішенні побутових завдань або ж предметом розкоші, яким можна похвалитися в будь-якій компанії. Тим часом, людська фантазія іноді придумує вкрай цікаві способи використання автомобілів.

Готель на вулицях

Airbnb – один з численних сервісів, що працюють на просторах глобальної мережі інтернет. З його допомогою всі бажаючі можуть спробувати підшукати собі житло в містах, розкиданих по всьому світу. Це може бути квартира в хмарочосі, будиночок на березі озера або кемпінг в мальовничому місці. Зрозуміло, сервіс не працює собі в збиток: він бере комісію як з орендаря, так і з власника.

Ця історія почалася з відео, викладеного блогером на популярному відеохостингу. Він вирішив похвалитися зробленою ним знахідкою: за допомогою сервісу airbnb він відшукав у нью-йорку житло, в міру зручне і, найголовніше, дуже дешеве. Секрет же цього житла, що здається в оренду всім бажаючим, виявився дуже простий. Житлова площа являла собою автомобіль, припаркований прямо на вулиці. Вартість проведеної в фургоні ночі становить 88 доларів, в той час як в готелі – 400 доларів.

Для нью-йоркського відділення поліції ця новина стала громом серед ясного неба. Як виявилося, спальні місця в машинах здавалися вже кілька років, а ніхто про це в поліції навіть не підозрював. Причому машини стояли як у всіма забутих провулках, так і в престижних районах манхеттена. Вони не привертали до себе увагу, оскільки або були правильно припарковані, або їх рідко хто бачив – нікому не прийде в голову розглядати машину, припарковану за будинком. Скільки саме існував цей сервіс, який користувався службою airbnb в якості дошки оголошень, точно встановити не вдалося. Він працював, як мінімум, 2 роки.

Власника всіх цих ліжко-місць знайти так і не вдалося, але розміщені в інтернеті оголошення після арешту всіх фургонів були видалені. Також невідомо, скільки саме було автомобілів і чи вдалося виявити всі з них. Частина з машин виявилася з простроченими номерними знаками, деякі ж взагалі були зареєстровані в інших штатах.

Відбулася «прем’єра» відеоролика надала поліції нью-йорка велику послугу: зросла популярність такого хостелу напевно миттєво збільшила б кількість подібних машин на вулицях. Повна відсутність контролю за цим явищем могло спричинити за собою неприємні наслідки. Самому ж блогеру таке знімне житло сподобалося, він вважав його досить зручним.