Як тестували Volkswagen Transporter у 80-х роках: Відео

271

Саме з цієї причини фургони Фольксваген такі безпечні

Німці певною мірою педанти. Їх продуманий до дрібниць підхід до справи особливо добре проглядається в світі автомобілебудування. Напевно, немає жодної країни в світі де б так ретельно і з таким розмахом відчували б готуються до серійного випуску машини. Їх б’ють про бар’єри, перевертають, кидають з висоти, зіштовхують один з одним. Мета одна – вивчити можливі травми людини при ДТП різного виду.

Дивіться також: Огляд: Плюси і мінуси 2013-2015 Фольксваген Транспортер, комерційний фургон

Думаєте це відбувається тільки в сучасних тестуваннях на міцність? Ні, це у автовиробників Німеччини по всій видимості було завжди в крові. У приклад можна привести відео середини 80-х років, де різноманітні випробування проходить комерційний фургон Volkswagen Transporter третього покоління.

T3 став першим фургоном автовиробника який постаралися зробити по можливості максимальної безпечним для пасажирів і водія. Для цього використовувалися різні технічні хитрощі, закладені в конструкції.

Наприклад, за браком довгого капота, в раму вена були вмонтовані досить важкі «Y»-образні поглиначі кінетичної енергії удару, так звані зони деформації. Укупі з різноманітними іншими технічними рішеннями результат був просто фантастичний, навіть при зіткненнях на 70 км/год бескапотная конструкція витримувала зіткнення з якими перешкодами, в тому числі з седанами і іншими минивенами. Бетонні стіни також входили в програму краш-тестів.

Дах мав посилену конструкцію і легко витримувала численні перевороти, деформируемая рульова колонка завдавала менші травми водієві, а пристебнуті пасажири могли не турбуватися за своє життя в разі серйозних ДТП.

Volkswagen Transporter в ті часи на голову обходив всіх своїх конкурентів, у тому числі з США, це теж відображено у відео.

Загалом, якщо цікавитеся історією і бажаєте подивитися, як кувалася безпека комерційного транспорту Німеччини, радимо подивитися відеоролик, він хоч і довгий, але цікавий:

Ще одне відео порівняння з конкурентами: