Які «швидкі» роблять в росії: огляд новинок

32

Пройшла в «експоцентрі» міжнародна виставка «охорона здоров’я» в черговий раз стала місцем демонстрації новинок санітарного транспорту. Цього разу кузовобудівники зробили акцент на спецавтомобілі модульного типу.

Російські підприємства, що пропонують затребувані рішення в самій життєво важливій сфері, використовують щорічну “російський тиждень охорони здоров’я” як привід представити широкому колу фахівців свої останні новинки. Цього року помітно оновився модельний ряд санітарного транспорту каркасно-модульного типу. Переваги таких рішень очевидні: спеціально виготовлений кузов дозволяє збільшити простір медичного відсіку, а також продовжити термін експлуатації транспортного засобу за рахунок перевстановлення кузова на нове шасі.

Головними ньюсмейкерами стали компанії «стен» і «швабе-спецавто». Завод спецтехніки “нижегородець” вперше представив модульний реанімобіль класу с на шасі ford transit спорядженою масою 2900 кг. Застосування нової технології виготовлення надбудови дозволило значно збільшити простір медичного відсіку, забезпечити комфортні умови для розміщення обладнання та роботи медичної бригади. У порівнянні з автомобілем швидкої медичної допомоги (асмп) на базі суцільнометалевого фургона, медичний відсік модульного типу на 300 мм довше, на 300 мм ширше і на 50 мм вище. При цьому споряджена маса обох виконань ідентична. Така концепція включає можливість виробництва асмп класів а, в, с в різному виконанні кузова, внутрішні габарити салону якого можуть досягати 4300х2200х2200 мм по довжині, ширині і висоті відповідно.

новий модульний реанімобіль 22270с від»ст нижегородець”. у порівнянні з асмп на базі суцільнометалевого фургона, медичний відсік модульного типу на 300 мм довше, на 300 мм ширше і на 50 мм вище.

У медичному відсіку трирівневе освітлення: основне, посилене і чергове. Поворотне сидіння біля головної зони носилок і бічне сидіння для лікарської бригади обшиті шкірозамом. Оббивка боковин і стелі виготовлена з композитних матеріалів. Доступ в салон полегшує бічні зсувні двері.

Також на стенді «ст нижегородець» був представлений оновлений асмп з модельним індексом 22270b (клас в) на базі суцільнометалевого «транзиту». Інтер’єр асмп був значно вдосконалений, що дозволило збільшити простір медичного відсіку і забезпечити більш комфортні умови для роботи лікарів і транспортування пацієнтів. Внутрішні габарити салону складають 3200х1800х1950 мм по довжині, ширині і висоті відповідно. Варто відзначити, що ширина новинки збільшена на 100 мм в порівнянні з автомобілем попереднього покоління. Меблі також були модернізовані: вони виготовлені за безкаркасною модульною технологією, що дає можливість змінювати розташування медичного обладнання. Аналогічний інтер’єр і у автомобілів класів а і c. Споряджена маса асмп 22270b на 300 кг менше, ніж у попередника. У компанії повідомили, що це досягнуто завдяки застосуванню вдосконалених технологій складання салону і нових матеріалів.

споряджена маса асмп 22270b на 300 кг менше, ніж у попередника.

Компанія “швабе-спецавто«, ще один представник нижегородського автокластера, вперше представила модульний реанімобіль на базі» соболя бізнес” з колісною формулою 4х4. Ме-ді-цінський відсік внутрішньою довжиною 3080 мм і висотою 1800 мм являє собою силовий каркас з алюмінію, обшитий сендвіч-панелями. Автомобіль придатний для перевезення інфекційних хворих, оскільки модуль повністю ізольований від кабіни. Виробник стверджує, що це перший повнопривідний асмп класу в/c.

реанімобіль на базі «соболя бізнес», представлений компанією «швабе-спецавто», придатний для перевезення інфекційних хворих.

Традиційний учасник “російського тижня охорони здоров’я «ульяновська компанія» автодом «в цьому році показала модульний асмп на базі уаз» профі” з двосхилим ошинуванням. Нове шасі, випуск якого почався в 2021 році, розраховане на повну масу 3500 кг. У перспективі це дозволить конструкторам поставити на нього більш просторий медичний модуль. Але в представленій новинці надбудова залишилася колишньою – її довжина 3100 мм, а ширина 1730 мм.

уаз “профі «з двосхилим ошинуванням став носієм асмп у версії компанії»автодом”.

Окрема тема-автомобілі медслужби. Стабільне зростання цього сегмента обумовлений появою приватних фірм, що надають послуги з доставки лежачих хворих в стаціонар при плановій госпіталізації або зі стаціонару додому. Ця послуга, для якої підходить автомобіль швидкої допомоги класу а, не вимагає сертифікації, і бажаючих зайняти нішу «медичного таксі» хоч відбавляй. Спеціально для таких замовників “швабе-спецавто” переобладнала автомобіль підвищеної прохідності lada niva travel в санітарну машину. П’ятимісний салон може використовуватися в двох конфігураціях – для перевезення чотирьох пасажирів або одного лежачого хворого з супроводжуючим. Для установки носилок складаються спинка переднього пасажирського сидіння і частина спинки заднього дивана. Приймальний пристрій носилок ідентично такому на санітарній lada largus prima. У багажному відсіку передбачено місце для медичної укладання. У всьому іншому це серійна niva travel, колишня chevrolet niva, яка повернулася в лоно автовазу. Силова лінія являє собою бензиновий 1,7-літровий мотор потужністю 80 к.с., агрегатований з 5‑ступінчастою кп і 2‑ступінчастою роздаткою. Спереду і ззаду у niva travel по дві буксирних вушка-сільські жителі це оцінять.

п’ятимісний салон “медичної служби” lada niva travel може використовуватися для перевезення чотирьох пасажирів або одного лежачого хворого з супроводжуючим.