Влада вирішила знизити нештрафований поріг швидкості до 10 кілометрів на годину

36

Як повідомив в інтерв’ю риа «новости» глава дептрансу максим ліксутов, зниження нештрафуемого швидкісного порогу допоможе ефективно мінімізувати аварійність на проїжджій частині. На його думку, зниження цього показника до 10 кілометрів на годину дозволить зменшити смертність у дтп на 10%.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року про скасування нештрафованого порогу швидкості висловився і заступник голови уряду марат хуснуллін. Віце-прем’єр заявив, що зацікавлені відомства домовилися про поетапне зниження цього ліміту, причому на початковому етапі реалізовувати це планується в «експериментальних» регіонах. І першим з них, природно, стане москва. А ось в підмосков’ї швидкісний поріг, що не підпадає під штраф, поки планується залишити колишнім — 20 км/ч.втім, явно ненадовго.

Мабуть, залишилося лише доручити мінтрансу і мвс підготувати відповідний законопроект поправок до адміністративного кодексу, а держдумі — негайно його «протягнути». З останнім, повірте, затримок не буде. Депутати “єдиної росії”, яких в думі більшість, з радістю підтримують будь-які посилення для населення країни.