$190 млрд витратили в Росії на нові іномарки в 2017 році

231

Які автовиробники заробили найбільше в Росії

Подивитися щомісячну статистику продажів автомобілів нескладно, достатньо завітати в наш розділ «Статистика продажів автомобілів в РФ» і кількість проданих автомобілів, а також їх відсоткове співвідношення перед вами немов на долоні. Але хто-небудь з читачів замислювався, скільки за всіма цими цифрами проданих одиниць, десятків, тисяч автомобілів приховано грошей. Скільки заробили на даний момент в 2017 році іноземні автовиробники?

Аналітики «Автостат» замислилися над цим питанням і відповіли на нього з високою точністю.

За вісім місяців 2017 року за даними «Автостат» в Росії було витрачено 1.1 трильйона рублів на покупку автомобілів іноземного виробництва. За даними агентства це на 11% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За 8 місяців росіяни витратили $190 млрд. на покупку іномарок

BMW показала прибув до 72 млрд. рублів, +13% і п’яте місце серед найбільш успішних виробників на ринку за звітний період

Mercedes-Benz посів четверте місце з 96 млрд. рублів, -7%.

Третє місце займає виробник в основному бюджетних моделей, корейський Hyundai з показником в 99 млрд. рублів з приростом 20%.

Друге місце і другий завсідник топів продажів – Kia. 127 млрд. рублів і самий значний приріст заробітку, +40%.

Ну а перше місце зайняла Toyota з показником 134 млрд. рублів зароблених на продажу нових автомобілів.

$190 млрд витратили в Росії на нові іномарки в 2017 році

Якщо скласти топову п’ятірку найуспішніших автокомпаній, вийде, що вони заробили близько 50% всієї місткості ринку за перші 8 місяців поточного року. Решта 500 млрд. рублів розподілилися між 48 зарубіжними автокомпаніями, представленими на ринку нових автомобілів в РФ.

А на скільки в рублевому еквіваленті продали автомобілів вітчизняні автовиробники? На самому справі не густо.

«Як відзначають аналітики агентства «АВТОСТАТ», частка іномарок в загальному обсязі виручки на російському ринку припадає 90%. Відповідно, решта 10% – це виручка від продажу автомобілів вітчизняних марок, що еквівалентно приблизно 115 млрд рублів (+16%)», йдеться в повідомленні «Автостат».