Електричний пікап rivian r1t запущений в серію раніше кібертрака

71

Каліфорнійський стартап rivian запустив в штатах серійне виробництво електричного пікапа r1t. Випуск останнього був налагоджений на потужностях давно закрився в нормалі (штат іллінойс) заводу компанії mitsubishi.

Покупка даного підприємства обійшлася компанії rivian в 16 млн доларів (1,15 млрд рублів за нинішнім курсом). Природно, знадобилося також повне переоснащення заводу, на території якого є цехи штампування, лиття, зварювання, фарбування і складання.

Перший серійний rivian r1t зійшов з конвеєра 14 вересня 2021 року, при цьому в даний момент збірка моделі ведеться в так званому «налагоджувальному» режимі і дуже обмеженим тиражем.

У компанії обіцяють почати відвантаження пікапів першим клієнтам до кінця дві тисячі двадцять першого. Зауважимо, що це будуть машини у вітальному виконанні launch edition за $73 000 (5,3 млн руб), в той час як більш доступні комплектації варто очікувати в січні двадцять другого.

Повідомляється, що найдоступніший r1t коштуватиме $67 500 (4,9 млн руб) і отримає відразу чотири електромотори (по одному на кожному колесі) сумарною потужністю 764 к.с. Для початкової комплектації заявлена тягова батарея ємністю 135 квтг, з якої вантажівка може проїхати без підзарядки до 505 км.

Одночасно з появою базових версій на ринок повинен вийти і споріднений позашляховик rivian r1s, за який фірма проситиме від 70 000 доларів (5,1 млн руб).

Зауважимо, що вантажівку rivian r1t належить конкурувати з електричними пікапами general motors, ford і tesla, але поки серійне виробництво останніх ще не почалося, так що у стартапу є реальна можливість закріпитися на ринку.