Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

317

Огляд Volkswagen T-Roc 2017

Новий компактний позашляховик від Vw. Потрібен він такий на автомобільному ринку? Так, за словами Volkswagen, нова концепція T-Roc буде затребувана. Вже сьогодні 27% нових автомобілів, що продаються в Європі, є позашляховиками, а через п’ять років, згідно з прогнозами, ця цифра зросте до 34%.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

В T-Roc знаходяться дві життєво важливі функції для нового VW: дуже широка, сміливо закрита передня решітка та технічна база MQB з модульного комплекту платформи VW Group. Але при всій стандартизації дизайну, T-Roc володіє індивідуальністю. Його похилий дах зі значним нахилом в задній частині підкреслена полірованими алюмінієвими обручами і невеликим скляним куполом. До речі, він робить схожим нове творіння VW на купе. Йому вдається виглядати як кросовер, не маючи високого профілю.

На кузові переважають яскраво виражені прямі лінії, які простягаються від передньої частини до корми. Вони гармонійно поєднуються з опуклими колісними арками. Різкість ліній підкреслюють виштамповки капота, які нагадують перевернуті хребти, спрямовані до колон вітрового скла.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

Точність скрізь – кожна лінія виправдано займає своє місце в дизайнерської композиції. Тут немає безглуздих наляпистых чорт, підтягнутих напругою складок і дивних кутів. Крім того, кожна лінія має логічне, плавне завершення, чим можуть похвалитися не всі сучасні автомобілі навіть в топовому ціновому сегменті. T-Roc вдається виглядати менше, ніж насправді, що радує власників, які вибирають нове творіння VW в пост-дизельному світі, де повнорозмірні позашляховики вже не так популярні.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

Кросовер «Народного автомобіля» можна купити з одним з чотирьох контрастних кольорів даху, якщо T-Roc Sport (всього 24 колірних сполучень). Також споживачеві пропонується стиль T-Roc, де є:

• кольорова панель приладів;
• консольні панелі і обробка дверей всередині.

Це такі кольори, як: Black Oak Brown, Ravenna Blue, Energetic Orange Metallic або Curcuma Yellow Metallic. Їх слід згадати, тому що вони – одна з головних «фішок», з допомогою якої T-Roc буде «качати» сегмент, а також спробує пробитися на топові позиції. Але це не всі сюрпризи, які чекають фанатів марки.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc
Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

Також покупці T-Roc отримають дисплей активної інформації — подібний встановлюється в Audi замість звичайної приладової панелі. Це можливість відображати циферблати аналогового виду, повноекранний звт-навігатор, різні приємні «плюшки» і опції, якими можна управляти через інформаційний дисплей 8.0 in на центральній панелі. Тут представлені звичайні меню групи VW, параметри конфігурації, альтернативний екран супутникової навігації і можливість приймати вхідні дані до того, як палець торкнувся скла. Звичайно ж, можна використовувати Apple CarPlay, Android Auto і MirrorLink. T-Roc передбачає персоналізацію в залежності від уподобань власника. Це стосується переліку радіостанцій і налаштувань динаміків.

На що це схоже.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

Всі двигуни T-Roc оснащуються турбонаддувом, про що свідчать позначення TSI і TDI. VW 3 бензинові агрегати:

• трициліндровий 1,0-літровий зі 113 к. с.;
• новий 1,5-літровий VW Group з 147 к. с.;
• 2,0-літровий 187-сильний.

Останній схожий на двигун Golf GTI, як і личить заявленої ролі T-Roc як GTI позашляховиків, але налаштований на меншу потужність. Дизелі — це:

• 1,6-літровий двигун об’ємом 113 к. с.;
• 2,0-літровий агрегат з 147 к. с.;
• 2,0-літровий 187-сильний мотор.

Тут слід зауважити, що потужність ідентична для бензинових і дизельних моторів.

Топові версії з 187-сильними двигунами оснащуються повним приводом і 7-ступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням в стандартній комплектації. У меншого 2.0 TDI є чотири провідних колеса, але DSG не є обов’язковим.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc
Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

Природно, що набір систем безпеки є стандартним для середнього цінового сегмента, а датчики паркування як частина системи самопаркинга вміло приховані у вентиляційних отворах фальшсетки на кутах, поруч зі світлодіодними фарами денного світла.

Дивіться також: Тест-драйв нового покоління 2018 Porsche Cayenne

Всередині з’являється дивне відчуття різниці між тим, що бачиш, і тим, що відчуваєш. Майже кожна поверхня складна, текстурована, бездоганно підігнана, ідеально рівна з мінімальними зазорами. Це дуже стара школа, яка робить всі поверхні приємними на дотик.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

Високі борти і неглибокі вікна роблять кабіну схожою на спортивну. Звичайно, можна піднімати сидіння і рульове колесо, але це прибирає почуття спортивного поведінки і стилю, а для T-Roc це багато значить.

Тестові автомобілі – це топ-моделі T-Roc Sports з двигуном 2.0 TSI, вартістю близько 34 000 фунтів стерлінгів. Їх поява на ринку Великобританії планується в грудні. Вартість базової комплектації буде починатися орієнтовно з 19 000 фунтів стерлінгів для 1.0 TSI і буде відрізнятися більш широким діапазоном цін, ніж Audi Q2 аналогічного розміру.

T-Roc – відмінний автомобіль для їзди. Його рульове управління із змінним співвідношенням (його повторний відгук наближається до екстремальних значень блокування) робить його привабливим гнучким на жорстких, звивистих дорогах. Це жорсткий контроль, який забезпечують шини розміром 225/40 R19. Автомобіль демонструє всю свою потужність при прискоренні в гору.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-RocОгляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc

Підвіска кросовера прийнятно м’яка, є три режими їзди. Двигун видає плавний крутний момент, практично без турбо-запізнювання, а автоматичний режим коробки передач DSG відмінно реагує на команди — іноді здається, що він став в потрібне положення ще до перемикання. Є спортивний режим, але він просто робить двигун гіперактивним. З 4-канальним повним приводом передбачені варіанти для різних поверхонь і контроль спуску з пагорбів. Не дуже практичний електричне стоянкове гальмо, який робить маневрування на кам’янистому пагорбі важче, ніж це повинно бути.

Що стосується простору, то його достатньо для молодої сім’ї і пари пасажирів, в багажник поміститься багато речей. T-Roc гармонійно поєднує розвага і практичність.

Огляд нового позашляховика 2017 Volkswagen T-Roc
У морі округлих, метушливих, надприродних позашляховиків прямолінійний, впевнений у собі T-Roc стоїть відокремлено. Для Volkswagen це відмінний спосіб повернути споживчу аудиторію і фанатів. T-Roc виглядає непогано, це відмінний драйв, а ціни на топові моделі вигідно відрізняються від однокласників. Навіть противники позашляховиків можуть змінити свою думку.

Автор: Сергій Василенков