Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки

244

Що нового буде в 2018 сезоні Формули-1

Залишилося зовсім небагато часу до старту чергового сезону Формули-1 2018 року. Він починається 25 березня в Австралії, і команди активно готують свої машини до проходження тесту.

Дивіться також: Топ-10 технологій Формули-1, які важливі для пересічних автолюбителів

У той час як нові власники F1 вносять серйозні зміни в стиль, оформлення найпрестижніших спортивних перегонів планети, технічні правила у цьому році залишаться практично без змін. Хоча є кілька примітних нововведень, які вплинуть на зовнішній вигляд болідів.

Найбільш помітною зміною є впровадження пристрою для захисту кабіни, яке отримало назву «гало». Це рама у формі поперечного важеля, призначена для захисту водіїв. Також фахівці, що регламентують F1-технології, заборонили «плавники акул» і маленькі крила на двигунах.

Напередодні початку нового сезону накопичилося багато новин. Склад команд, болідів і пілотів у цьому році буде виглядати так:

McLaren MCL33

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки
Пілоти: Соффель Вандурн (Бельгія), Фенандо Алонсо (Іспанія).

Для команди McLaren майбутній сезон стане знаковим, так як вона не вигравала вже протягом шести років. Причиною невдач вважається недосконалий силовий агрегат, розроблений Honda. В 2018 році на болід Mc буде встановлений двигун Renault, який, як очікується, завершить чорну смугу іменитого колективу. У новому сезоні буде використовуватися нова лівреї, оформлена в стилі історичного папайского кольору McLaren. Склад пілотів не змінився, хоча Алонсо також буде брати участь у WEC в цьому році.

Mercedes AMG Petronas Motorsport

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки
Mercedes F1 W09 EQ Power +, пілоти: Льюїс Хемілтон (Великобританія), Валтери Боттас (Фінляндія)

Mercedes-AMG домінує у Формулі-1, оскільки гібридна ера почалася в 2014 році і німці стали в ній лідерами. Хоча Ferrari і Renault заявили, що досягли значного приросту потужності протягом зими, є ймовірність, що переможна серія німців буде продовжуватися, особливо якщо 4-кратний чемпіон світу Хемілтон збереже форму.

Scuderia Ferrari

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки
Ferrari SF71H, пілоти: Себастьян Феттель (Німеччина), Кімі Райкконен (Фінляндія)

Ferrari розраховує максимально скоротити розрив з лідером – командою Mercedes після того, як провідний гонщик італійців Феттель переслідував Хемілтона на протязі всього 2017 року. Склад пілотів Ferrari, що включає двох чемпіонів, залишається незмінним. Що стосується автомобіля, Ferrari вперше з 2009 року повернула на нього червону ліврею, яка була змінена після втрати головного спонсора – Сантандера.

Aston Martin Red Bull Racing

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки
Red Bull Racing-TAG Heuer RB14, пілоти: Даніель Риччиардо (Австралія), Макс Верстаппен (Нідерланди)

Aston Martin став титульним спонсором Red Bull. Одним з елементів цього партнерства стало створення гіперкара Valkyrie, розробленого Адріаном Ньюї. Команда представила RB14, оснащений двигунами Renault марки TAG Heuer з «камуфляжній» ливреей. Повна схема оформлення боліда на 2018 рік повинна бути оприлюднена до початку передсезонного тестування.

Haas F1

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки

Haas-Ferrari VF-18, пілоти Ромен Грожан (Франція), Кевін Магнуссен (Данія)

Американський загін Haas входить вже третій сезон з одним і тим же складом. Після посереднього результату в 2017 році команда Ferrari була зосереджена на спробі зробити свій VF-18 більш стабільним і передбачуваним. Особливу увагу інженери приділили аеродинаміці і зниження ваги.

Renault Sport Formula One Team

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки

Renault R. S. 18, пілоти: Ніко Хюлькенберг (Німеччина), Карлос Сайнз-молодший (Іспанія)

Команда Renault голосно заявила про своє прагнення повернутися до вершини Формули-1. Тому очікується подальше поліпшення результату, яке було продемонстровано протягом сезону 2017 року. Склад пілотів виглядає багатообіцяючим, а 23-річний Сайнз проводить свій перший повний сезон у Энстоуне разом з солідним ветераном Хюлькенбергом. Слід нагадати, що молодий пілот замінив тьмяного Джолиона Палмера на останні чотири гонки в 2017 році.

Вільямс Мартіні

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки
Williams-Mercedes FW41, пілоти: Ланс Стролл (Канада), Сергій Сироткін (Росія)

Феліпе Маса пішов з Формули-1 (на краще, на цей раз), а після проб Роберта Кубіци і Пола ді Реста команда Williams підписала контракт з росіянином Сергієм Сироткіним. Він буде керувати FW41 в сезоні 2018 року. Цей крок був підданий критиці з-за рейтингу водія в Росії. Хоча його важко звинуватити у відсутності таланту, так як пілот займав третє місце в чемпіонаті серії GP2 в 2015 і 2016 році.

Команда Alfa Romeo Sauber F1

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки

Sauber Ferrari C37, пілоти: Маркус Ерікссон (Швеція), Чарльз Леклерк (Монако)

Після припинення контракту на розробку і постачання двигунів з Honda, в 2018 році Sauber прийме естафету управління силовими установками Ferrari. Новий партнер буде мати більш тісні зв’язки з FCA Group завдяки титульного спонсорства Alfa Romeo. Так, відбудеться повернення логотипів Alfa в змагальну сітку вперше з 1987 року. Угода також означає, що Sauber буде володіти кращим юніором Ferrari, чинним чемпіоном Формули-2 Чарльзом Леклерком.

Red Bull, Toro Rosso Honda

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки

Scuderia Toro Rosso-Honda STR13, пілоти: П’єр Гасті (Франція), Брендон Хартлі (Нова Зеландія)

Юніорській команді Red Bull доведеться понервувати в 2018 році через що сталася з відомих причин заміни силових установок Renault на сумнівні розробки від Honda. Тим не менш, японський виробник хоче досягти великих успіхів у продуктивності і надійності, щоб з Toro Rosso зберегти на весь сезон пілотів-дебютантів: 22-річного переможця Glyly і призера Le Mans Hartley.

Команда Sahara Force India F1

Нові автомобілі F1 сезону 2018, їх оформлення і кадрові перестановки
Force India-Mercedes VJM11, пілоти: Серхіо Перес (Мексика), Естебан Вікон (Франція)

Force India надала фанатам щось, що викликало посмішку в останні роки, намагаючись конкурувати на високому рівні, що значно перевищував бюджет команди. Талановитий склад пілотів з 2017 року залишається незмінним, і є надія, що вони в майбутньому сезоні будуть працювати більш злагоджено, з меншою кількістю помилок. Також дивує фантастична рожева лівреї Sahara Force India F1. Але правові проблеми власника команди і наявність кількох потенційних покупців може внести корективи в поточне положення справ. В результаті є ймовірність того, що учасник F1 отримає нову назву.

Автор: Сергій Василенков