Відновлення дуже сильно битого BMW X5 в ідеал: Відео

288

Як відновлюють BMW X5 після зіткнення з лосем

Нове відео відновлення побитого життям люксового кросовера BMW X5 з YouTube каналу Arthur tussik. Автомобіль отримав серйозні пошкодження після того, як на швидкості збив лося. У відео будуть проведені відновлювальні роботи (деякі елементи відновлять, інші замінять на нові, пофарбують, зберуть і встановлять на автомобіль). Відео відновлювальних робіт – в кінці матеріалу.

Дивіться також: Дивіться, як відновлюють після аварії BMW 7 серії

Зверніть увагу, наскільки серйозні пошкодження передньої частини старого кросовера. Капот та праве крило в буквальному сенсі знищені. Вони, природно, підуть під заміну. Напевно, цим відрізняється якісний відновлювальний ремонт від неохайного. При якісному ремонті майстер намагається замінити якомога більшу кількість деталей на нові. Це дорожче, зате кінцевий результат явно краще.

Першим ділом Артур знімає всю зовнішню наважку з передньої частини автомобіля: капот, бампер, силові елементи і ліве крило.

Відновлення дуже сильно битого BMW X5 в ідеал: Відео

Потім майстер переходить до ремонту лівої силової конструкції. Витягаючи, выстукивая і рихтуя, він поступово відновлює вихідну форму лівого лонжерона. Потім слід висвердлювання точкової заводський зварювання, вирізається зовнішня частина конструкції для вирівнювання внутрішньої частини лонжерона.

На наш погляд, це одна з найбільш трудозатратных і складних робіт у даному прикладі, адже від неї залежить геометрія передньої частини кросовера. Якщо зробити роботу неправильно, автомобіль не буде їхати так само, як до ремонту, його буде відводити в бік, двері може нормально не закриватися, чіпляючи за крило, з’являться перекоси, або зазори не потраплять в розмір.

Тому у фіналі даної роботи обов’язково йде завмер відповідності висоти відновленої і оригінальної частини (лівого і правого лонжеронів). Коригування по висоті, зварювання, фарбування, нанесення антикора завершують роботу на цьому етапі.

Відновлення дуже сильно битого BMW X5 в ідеал: Відео

От чесно, скільки разів спостерігав схожі відновлювальні роботи, але все одно кожен раз не покидає відчуття, що це чаклунство якесь – вивести м’ятий елемент практично ідеальну складну форму. Справжня майстерність…

Дивіться також: Відео: Процес повного відновлення Порше 911

Збірка передній частині. Установка нового крила, оптики, нового капота. Готово!

Відновлення дуже сильно битого BMW X5 в ідеал: Відео

Наступним великим етапом робіт йде виправлення даху. Все повторюється. Втягування, выстукивание… Природно, перед проведенням бляшанки демонтуються елементи салону.

Відновлення дуже сильно битого BMW X5 в ідеал: Відео

Фінальна перевірка зазорів і розмірів. Кросовер їде на фарбування.

Відновлення дуже сильно битого BMW X5 в ідеал: Відео

Разом: 9 днів роботи. 5 днів – бляшанка, 4 дні пішло на фарбування.

Відео: