Знову небезпечні подушки безпеки, на цей раз в Мерседес

215

Мерседес відкликає більше 1 млн автомобілів

Новий і черговий відгук великого автовиробника своєї продукції. На цей раз недуг вразив продукцію Мерседес. Проблема знову трапилася з подушками безпеки, але не пов’язана з компанією Takata.

Daimler відкликає більше мільйона автомобілів власного виробництва. Програма по відкликанню довелося ініціювати із-за можливих дефектів системи рульового управління, які можуть призвести до мимовільного спрацювання переднього аэрбега.

Повідомлення про це з’явилося вчора на сайті видання Automotive News.

Зміст проблеми полягає в тому, що в рульовій колонці встановлена там контактна спіраль може закоротити при її поломки, а недостатнє заземлення электрокомпонентов в кермі здатні викликати сильний розряд електростатичного електрики. Останній в свою чергу може послужити каталізатором до спрацьовування водійського аэрбега в найнесподіваніший момент.

Дивіться також: У Японії розгорається світовий скандал з металопрокатом

Подібні випадки були зафіксовані в США, на щастя, ніхто серйозно не постраждав, відбувшись незначними ушкодженнями зразок синців і саден.

На позаплановий ремонт відправиться широкий спектр моделей: A, B, C, E-Class і CLA, кросовери GLA і GLC, випущені з 2011 по 2017 року.

Поки точно невідомо, чи пройде відгук на російському ринку, але що достеменно ясно, автомобілі в США і Канаді (понад 500 тис.), 400 тис. машин з Британії і більше 100 тис. автомобілів з Німеччини поїдуть на позапланове технічне обслуговування.