Так як так-то?! дивіться, яку машину nissan запускає у виробництво

40

Компанія nissan повертає у виробництво модель bluebird 1986 року! правда, виготовлятися такі машини будуть за спецзамовленням, а версія буде особлива: вона отримала назву newbird і оснащена повністю електричною трансмісією від електромобіля nissan leaf. Все це не випадково: оригінальний bluebird випускався на заводі в сандерленді (англія), а сьогодні там випускають nissan leaf для європейського ринку. Цього року завод святкує 35-річчя.

По суті, в nissan вирішили використовувати ідею, яку в останні кілька років всіляко обкатують ютубери по всьому світу: взяти стару машину і замінити всі «тельбухи» на електричні. Власне перетворенням блюбердів займається kinghorn ev, сімейне підприємство з дарема, сусіднього з сандерлендом містечка. Компанія якраз спеціалізується на переобладнанні класичних автомобілів в повністю електричні з використанням старих двигунів, інверторів і акб моделі nissan leaf.

В результаті трансформації оригінальні двс і коробка були замінені на електродвигун, інвертор і акб потужністю 40 квт.ч, при цьому акумуляторні модулі розділені між моторним відсіком і багажником для оптимального розподілу ваги.

Рульове управління, гальма і кліматична установка оновлені і модифіковані для електричної версії, а також встановлена спеціальна підвіска для підтримки додаткової ваги акб. Порт зарядки знаходиться в колишній паливній горловині, а заряджати батарею можна до 6,6 квт потужності.

Оригінальну “приборку” підключили до системи електромобіля, причому на місці покажчика рівня палива розміщений індикатор рівня заряду акб. Значок капота nissan також залишений оригінальним, але оснащений світлодіодним підсвічуванням, що працює, коли автомобіль стоїть. Дальність ходу nissan newbird на одній зарядці становить близько 130 миль (трохи більше 200 км), а розгін до 100 км/год займає менше 15 секунд.