Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

264

Які концепції автомобілів розчарували в 2017 році.

На жаль, найчастіше концептуальні автомобілі виявляються досить потворними і, м’яко кажучи, незвичайними. Найімовірніше, це відбувається із-за того, що завдяки концепції автомобільні компанії проводять різні дослідження. У тому числі про майбутнє дизайнерському бачення того чи іншого автовиробника. Саме тому часто концепт-кари виглядають безглуздо і не мають цілісного стилю. Адже в одній концепції автокомпанії можуть поєднувати в рамках дослідження безліч стилів і технологій.

Цей рік виявився особливо нудним в сегменті концепт-карів. По-перше, в цьому році в порівнянні з 2016 роком автомобільні компанії представили набагато менше концептуальних автомобілів. По-друге, багато з концептів були дивними, мали міфічні автономні технології, які навряд чи з’являться навіть у найближчі 100 років, оснащувалися дивовижними електричними двигунами, які повинні працювати на елементах живлення, не винайдених ще людством, а також мали безліч фантастичних нереальних функцій.

В цілому дебютували в цьому році концепції були оснащені великою кількістю непотрібних функцій і опцій.

Вчора ми розповіли вам про найкращих концепт-карах 2017 року. Сьогодні ж ми підготували для вас список найгірших, на нашу думку, концепцій 2017 року. І знаєте, що ми помітили? Всі концепції, які потрапляють під категорію «повністю автономних автомобілів майбутнього», майже завжди відрізняються негарним дизайном і в основній масі не мають сенсу, оскільки більшість функцій в таких автомобілях не потрібні ні зараз, ні навряд чи знадобляться в майбутньому.

10. Mitsubishi Emirai

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Mitsubishi Emirai – проект японської компанії Mitsubishi. Саме так бачать інженери і конструктори японського бренду майбутнє автономних автомобілів. Судячи з усього, автомобіль буде повністю автономним. Для огляду дороги пасажирами передбачається використовувати великий екран і відеокамери, розташовані по периметру кузова. Тобто автомобіль з елементами віртуальної 3D-реальності.

Тільки в чому сенс? Закрити огляд з салону, щоб надати власнику авто віртуальну картинку навколишнього простору? Маячня!

9. Toyota Concept i

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Ще один незрозумілий концепт – Toyota Concept i. Ця машина, за словами розробників, повинна бути оснащена технологією штучного розуму. У результаті комп’ютер автомобіля буде не лише стежити за поведінкою водія в машині (і за його настроєм), але і вести з ним діалог. Як бачите, зовнішній стиль концепту – це чистий футуризм. На жаль, стиль невдалий і навіть дивний.

8. Nissan IMX

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Насправді, за технологіями Nissan IMX цілком заслуговує уваги. Наприклад, Nissan стверджує, що цей концепт оснащений електричною силовою установкою потужністю 430 к. с. Також машина має велику батарею, завдяки якій запас ходу електроавтомобіля становить 595 км. Правда, поки що все це тільки передбачувані технічні дані. Але якщо компанія Nissan зможе в майбутньому наблизитися до заявленим характеристикам, ця технологія реально буде конкурентоспроможною. Але ось що стосується дизайну, то Nissan IMX розчаровує своїм безглуздим зовнішнім виглядом. Особливо бентежить передня рвана частина.

7. Toyota FT AC

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Toyota довго подготавливала публіку до прем’єра цього концепту, дражнячи різними тизерами. У результаті публіка чекала прем’єри якогось фантастично красивого нового автомобіля. Але на ділі японці представили досить безглуздий звичайний кросовер. Краще б цей концепт отримав дизайн Toyota FT-4X.

6. Smart Vision EQ ForTwo

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Знаєте, з усіх компаній, які нам обіцяють зробити автономні автомобілі реальності, ми найбільше довіряємо Daimler. Як нам здається, саме це компанія, хоч, звичайно, і не створить реальний серійний повністю автономний автомобіль, але хоч наблизить людство до фантастичним автомобілів з автопілотом нового рівня.

Наприклад, ось цілком життєздатний концепт Smart Vision EQ ForTwo, представлений у цьому році компаній Daimler. Це машина для спільних поїздок в місті без самостійного управління. Єдиний мінус автомобіля – його дизайн. Особливо дивують вікна машини, які не зможуть заховати пасажирів від сонця.

5. Mitsubishi e-Evolution

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Ця концепція, мабуть, загубилася б серед численних електричних концепцій, представлених в цьому році, якщо б компанія Mitsubishi не назвала свій концептуальний автомобіль e-Evolution.

Як бачите, концепт отримав «велике ім’я», яке раніше носив легендарний спортивний автомобіль Mitsubishi Lancer. Але, як нам здається, маркетологи японського бренду даремно асоціюють концепт кросовера з ім’ям спортивних автомобілів, які пішли з ринку. Крім того, викликає запитання і дизайн e-Evolution.

4. Genesis GV80

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

У цілому компанія Genesis сьогодні робить досить привабливі транспортні засоби. Але концепт GV80, як вважають багато експертів, – це серйозна помилка. Особливо чудернацько виглядає решітка радіатора, яка ніяк не поєднується з дивними передніми фарами.

Ще більший подив викликають колісні диски, виконані в стилі кузовних бічних стійок.

Сподіваємося, що серійна версія кросовера, який планується запустити в найближчому майбутньому, буде виглядати більш розумно.

3. Toyota Fine Comfort Ride

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Немає нічого поганого в ідеї водневого автомобіля. Але чому водневі автомобілі повинні виглядати так дивно? Невже вони не можуть виглядати зазвичай? Ось черговий водневий концепт-кар Toyota Fine Comfort Ride, який справляє неоднозначне враження не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і незвичайним інтер’єром. Невже це майбутнє? Як дивно в японській компанії бачать майбутнє.

2. BMW iVision Dynamics

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Представлений у цьому році компанія BMW концепт iVision Dynamics виглядає дуже потворно й чудно. Про що думали дизайнери, коли розробляли автомобіль майбутнього, залишається загадкою. Нам здається, так автомобілі майбутнього не будуть мати ніколи. Хоча, як кажуть, про смаки не сперечаються. Але швидше за все, в XXI столітті в автодизайні будуть зовсім інші модні тенденції, ніж ті, що ми побачили на концепті BMW.

Ладно якщо щось подібне робить далека від автопромисловості компанія, як, наприклад, Apple. Але коли такий страшний концепт – справа рук BMW, яка вважається в автосвіті законодавцем модних дизайнерських рішень, то це дивує і засмучує.

1. Jaguar Future Type

Топ-10 найгірших концепткарів 2017 року

Що це? Це не тільки негарно. Адже, судячи за формою і розміром кузова, усередині цієї машини буде точно незручно і тісно. Звичайно, ця машина ніколи не стане серійною. Але що тоді компанія Jaguar хотіла сказати цим концептом? Які дослідження були заплановані при створенні цієї машини? Залишається тільки гадати. Може бути, таким чином Jaguar вивчає реакцію публіки на те, що в майбутньому планується випуск автономних машин без рульового колеса? Але, як нам здається, навіть сьогодні вже ясно, що автомобілі без рульового колеса не будуть залучати публіку ні через 100, ні через 200 років. Так, автономні технології цікаві. Але рульове колесо – це святе. Адже сенс тоді купувати автомобіль?